Friss hírek

A McLaren cáfolja, hogy az FIA pikkel rájuk

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh visszautasítja azon találgatásokat, melyek szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség pikkel rájuk, miután harmadik büntetésüket kapták két verseny leforgása alatt.

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh visszautasítja azon találgatásokat, melyek szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség pikkel rájuk, miután harmadik büntetésüket kapták két verseny leforgása alatt.

Lewis Hamilton tíz rajthelyes büntetéssel várta a hétvégi futamot, miután figyelmen kívül hagyva a piros jelzést, nyílegyenesen beletüzelt Kimi Raikkönen álló Ferrarijába a boxutca kijáratánál Kanadában.

A McLaren brit pilótáját a tegnapi versenyen is megbüntették, amiért az első körben – állítólag – úgy ment el Vettel mellett, hogy átvágta a hetes sikánt.

Közben csapattársa, Hekki Kovalainen is büntetést kapott a szombati időmérő után, mert a sportfelügyelők meglátása szerint feltartotta Webbert gyorskörén az első etapban.

Mindezek ellenére Whitmarsh elmondta, nem gondolják azt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség rászállt volna a brit gárdára, és megpróbálná ellehetetleníteni versenyzői helyzetét.

“Biztos vagyok benne, hogy Ron nem célzott erre” – mondta Whitmarsh, mikor arról kérdezték, mi a véleménye arról, amit Ron Dennis mondott, aki szerint az FIA pikkel rájuk.

“Csalódott és mérges volt a kialakult helyzet miatt. Három büntetést is kaptunk ezen a hétvégén, amit el kell foganunk, és tovább kell lépnünk.”

A brit szakember azt is elmondta, hogy bár nem értettek egyet Hamilton vasárnapi büntetésével, nem volt más választásuk, mint elfogadni a sportfelügyelők döntését.

“Úgy gondolom, hogy el kell fogadnunk a sportfelügyelők döntését, mert ők alaposabban kielemezhették az esetet, több információjuk volt, és olyan ítéletet hoztak, ami véleményük szerint helyes. Mi ugyan nem így láttuk az esetet, de nekik több információ volt a birtokukban.”

“Megpróbáltunk harcolni az igazunkért, közöltük, hogy mi a véleményünk, de mások ezt másképpen gondolták, nem tudtunk mit tenni, el kellett fogadnunk a büntetést” – magyarázta Whitmarsh, aki szerint a büntetés nélkül Hamilton pontszerző helyen érhetett volna célba.

“Az áthajtásos büntetés nélkül pontszerző helyen végezhetett volna. Heikki kiválóan dolgozott, egy hajszállal csúszott csak le a pódiumról, és Lewis is ott lehetett volna valahol mögötte, a pontszerző helyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!