Friss hírek

A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik

Nem sikerült legyőznie az Alpine Forma-1-es csapatát a McLarennek 2022-ben, Lando Norris azonban azt mondja, így is elégedettek lehetnek azzal a teljesítménnyel, amit az elmúlt idény során nyújtottak.

A wokingi istálló számára nehezen indult az idei szezon, a bahreini teszteken ugyanis komoly fékproblémákkal küszködtek, ami lényegében az istálló egész éves teljesítményre rányomta a bélyegét, hiába sikerült viszonylag gyorsan megoldani azt.

A McLaren az egész szezon során kiélezett csatát vívott az Alpine-nal, végül azonban alulmaradtak a franciákkal szemben, így a konstruktőri 5. helyen zárták az évet. A csapat ifjú versenyzője, Lando Norris viszont nem panaszkodik, szerinte ugyanis a lehetőségeikhez mérten remek munkát végeztek.

Hirdetés
 

„Ez az 5. hely az, amit érdemlünk. Az ember csalódottnak érzi magát, amikor van esélye a 4. helyre, és megszerezhette volna azt. Nekünk volt egy rossz hétvégénk a megbízhatóság tekintetében, az Alpine-nak pedig 4-5” – mondta a brit pilóta. „Az év nagy részében viszont nekik gyorsabb autójuk volt.”

„Az, hogy ilyen sokáig harcban tudtunk maradni velük, azt mutatja, hogy milyen jó munkát végeztünk a gyengébb csomagunkkal. Ez az oka annak, hogy elégedett vagyok. Az 5. helyen végeztünk, de sok jó dolog van az általunk elvégzett munka kapcsán.”

Norris azt reméli, 2023-ban jobban sikerül számukra az idénykezdet, így előkelőbb pozícióban zárhatják a szezont.

„Jó autóra van szükség. Mi túlságosan hátulról indultunk a szezon elején, remélhetőleg jövőre sokkal előrébbről kezdhetünk. És aztán, ha elvégezzük azokat a fejlesztéseket, és tudunk akkorát fejlődni, mint idén, sokkal jobbak leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!