A McLaren csalódna, ha Button feladná - F1VILÁG.HU

A McLaren csalódna, ha Button feladná

HIRDETÉS

Bár szinte már csak matematikai esélye van a címvédésre, Jenson Button helyesen cselekszik, hogy nem adja fel, és jelezte, hogy a végsőkig harcolni fog a bajnoki címért, állítja Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.


Bár szinte már csak matematikai esélye van a címvédésre, Jenson Button helyesen cselekszik, hogy nem adja fel, és jelezte, hogy a végsőkig harcolni fog a bajnoki címért, állítja Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

Azt követően, hogy az elmúlt versenyen nullázott, 42 pontra nőtt a hátránya a bajnokságban, miközben már csak 50 pont megszerezhető az utolsó két versenyen, így jóformán csak akkor van esélye a címvédésre, ha két győzelmet arat és ellenfelei egytől egyik kiesnek.

Mivel csapattársa, Lewis Hamilton még esélyesebb, hiszen lemaradása „csak” 21 pont az élen álló Fernando Alonsóval szemben, sokan úgy gondolják, hogy a McLarennek ideje lenne felállítani egy csapaton belüli sorrendet, hogy életben tartsa esélyeit a hajrában.

Whitmarsh azonban elmondta, hogy a korábbi gyakorlatot követve, egyik versenyzőjüktől sem várják el, hogy beálljon a másik mögé, különösen úgy, hogy még van esélye a végső győzelemre, és Button nagyon jól teszi, hogy nem adja fel.

„Úgy gondolom, mindannyian tudjuk, hogy nincs csapaton belüli sorrend, így szerintem az a helyes dolog egy versenyzőtől, hogy kihajt a pályára, és megpróbál győzelmet szerezni” – mondta a csapatfőnök még szerdán, egy telefonos konferencián.

„Csalódott lennék, ha Jenson nem próbálna meg győzni. Úgy gondolom, hogy nagyon nincsen könnyű helyzetben Jenson, de ha azt mondaná nekem, hogy feladja, akkor mélységesen csalódott lennék.”

Whitmarsh azonban hozzátette, hogy Jenson elég érett, fegyelmezett és eszes pilóta ahhoz, hogy tudja, mi a csapat érdeke, így ha olyan helyzet áll fenn, akkor tudja, mit kell tennie.

„Úgy gondolom, hogy a legjobb dolog, amit tehet, hogy az összes ellenfelünk előtt végez, ez egy remek cél, és aztán majd meglátjuk, miként alakul számunkra a hétvége” – folytatta.

„Kiváló a kapcsolat a versenyzőink között. Biztos vagyok abban, hogy együttműködnek majd egymással. Meggyőződésem, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a csapatnak.”

Hirdetés

„Úgy vélem, hogy mind Lewis, mind Jenson győzni megy Brazíliába. A versenyen pedig majd elválik, hogy mi lesz a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!