Friss hírek

A McLaren csapatfőnöke felajánlotta lemondását

Martin Whitmarsh elárulta, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat követően kirobbant botrány után azonnal felajánlotta mondását, ám azt a részvényesek visszautasították.

Martin Whitmarsh elárulta, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat követően kirobbant botrány után azonnal felajánlotta mondását, ám azt a részvényesek visszautasították.

A McLaren Racing újonnan kinevezett vezérigazgatója bevallotta, hogy nagyon nehéz helyzetbe került miután az FIA kiderítette, az azóta állásából menesztett Dave Ryan sportigazgató, és Lewis Hamilton szándékosan félrevezette a sportfelügyelőket, mikor a Trulli-féle előzésről kérdezték a meghallgatáson.

Ahogy azt sejteni is lehetett, Whitmarsh a történtek után felajánlotta lemondását, ám azt a részvényesek (köztük elődje, Ron Dennis) egyöntetűen visszautasították.

“Felajánlottam lemondásomat a hétvége után, amit végül visszautasítottak” – mondta a brit szakember sajtótájékoztatóján Kínában. “Az igazság az, hogy ez a jövőben az új igazgató döntése lesz, ami teljesen normális az üzletben. Ha úgy látják, elfogadható munkát végzek, megtarthatom az állásomat, ha viszont nem, akkor nem. Ennek így kell lennie.”

A McLarennek április 29-én lesz jelenése a Motorsport Világtanács előtt Párizsban, ahol magyarázatot kell adnia a történtekre.

Az FIA időközben bekérte a BBC-től a futam után készített Whitmarsh interjúkat, mert felmerült a gyanú, hogy a szakember is tudott arról, mire készülnek a meghallhatáson, pedig azt a mai napig tagadja.

A csapatfőnök azonban nem gondolja, hogy bármi olyat mondott volna a futam után adott interjúiban, amit felhasználhatnak ellene a meghallgatáson.

“Nos, valóban azt mondtam, hogy (Trulli) megelőzte (Hamiltont) a biztonsági autós periódusban, de ez valójában így is volt” – mondta.

“Visszanéztem a felvételeket, mert foglalkoztatott a dolog, de nem gondolom, hogy bármi különöset mondtam volna. Ám ahogy azt már korábban mondtam, lesz egy meghallgatásunk a Motorsport Világtanács előtt, és ezeket a dolgokat ott kell majd megbeszélnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!