A McLaren csapatfőnöke szerint nem kellene mindent hallaniuk az F1-rajongóknak - F1VILÁG.HU

A McLaren csapatfőnöke szerint nem kellene mindent hallaniuk az F1-rajongóknak

HIRDETÉS
Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerint nem kellene bejátszani a Forma-1-es közvetítésekbe azokat a rádióbeszélgetéseket, melyek a versenyirányítás és a csapatok között zajlanak.
Andreas Seidl, Team Principal, McLaren

A múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíj egyik legérdekesebb jelenete kétségkívül az a diskurzus volt, amikor a futam során Michael Masi versenyigazgató arról egyezkedett a Red Bull-lal, hogy Max Verstappen vitatható előzési manővere után honnan is folytassa a félbeszakadt futamot.

A valóság ugyanakkor az, hogy a versenyek közben gyakran megesik, hogy a versenyirányítás javasolja egy csapatnak, hogy adják vissza a pozíciót egy vetélytársuknak, máskülönben a vitás esetet jelentik a versenybíróknak.

Dzsiddában lényegében ugyanez történt, a helyzet azonban azért volt pikáns, mert ez a diskurzus épp egy piros zászlós versenymegszakítás közben zajlott, és a nagyközönség számára úgy hangzott, mintha Michael Masi és a Red Bull csapata alkudozna a pozíciókkal kapcsolatban.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerint könnyen el lehetett volna kerülni mindezt azzal, hogy nem teszik be a közvetítésbe a felek között zajló diskurzust.

„Azt gondolom, az egyetlen oka annak, hogy most vita van belőle, hogy bekerült a közvetítésre. Korábban nem hallhattak ilyen dolgokat. Szerintem ez a nagy különbség” – mondta a szakember Abu Dhabiban.

„Hogy őszinte legyek, én a magam részéről soha nem voltam oda azért, hogy az efféle kommunikáció bekerüljön a közvetítésbe, hiszen folyamatosan mennek a dolgok a biztonsággal, és a többivel kapcsolatban, amit szerintem nem feltétlenül kell közvetíteni. Én ezt gondolom erről.”

„Nem hiszem, hogy a kommunikáció alapvetően változott. Sőt, igazából talán kontrolláltabb, mint korábban, mert mindenki tudja, hogy bekerül a közvetítésbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!