Friss hírek

A McLaren csapatfőnöke szerint Vettel össze fogja szedni magát

Andreas Seidl, Team Principal, McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Andreas Seidl szerint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel össze fogja kapni magát a kiábrándítóan sikerült idénynyitó után.

Vettel idén már az Aston Martin színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben, a Ferrarinál eltöltött nehéz évek után pedig sokan arra számítottak, ismét régi formájában tündököl majd.

A bahreini hétvége ehhez képest kiábrándítóan alakult: a német gyengén szerepelt az időmérőn, és egy rajtbüntetés miatt csak az utolsó helyről rajtolhatott.

A futamot végül nem sikerült pontszerző helyen zárnia, ráadásul egy meglehetősen amatőr hibát is elkövetett, amikor hátulról nekiütközött Esteban Ocon versenyautójának.

A McLaren csapatát irányító Andreas Seidl szerint honfitársának túl kell lépnie a történteken.

„Maga mögött kell hagynia a történteket. Egy versenyhétvége volt, ami nem ment túl jól. De egy négyszeres világbajnokról van szó, szóval arra számítok, hogy vissza fog vágni” –idézi a szakembert az F1-Insider című lap.

Arra a kérdésre, hogy ha ő lenne Vettel főnöke, higgadt tudna-e maradni egy olyan hiba után, mint amilyet Vetteltől láttunk Bahreinben, Sield kifejtette: „Minden, amit a bokszutca faláról tehetünk egy ilyen jelenet után, hogy megnyugtatjuk a versenyzőt, és segítjük őt abban, hogy a lényegre koncentráljon.”

„Utána pedig kell fél óra, hogy az ember lehiggadjon. Aztán kell kielemezni, mi történt, és megtenni a szükséges lépéseket.”

A McLaren főnöke azt mondja, bár az Aston Martin számára nem a várakozásoknak megfelelően alakult az idénykezdet, nem írják le őket.

„Sebastian nem felejtett el vezetni. Oka van annak, hogy ő egy négyszeres világbajnok. Voltak nagyon erős versenyei a Ferrarinál is, és lesznek az Aston Martinnál is. Azt gondolom, nagyszerű eredményeket látunk még idén Sebastiantól.”

Seidl azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy megtartsák a konstruktőri 3. helyet idén.

„Fontos, hogy idén megtegyük a következő lépést – az elvégzendő munka, illetve a teljesítmény szempontjából is. Nagyszerű lenne, ha meg tudnánk erősíteni ezt a 3. helyet. Ugyanakkor viszont reálisan látjuk a helyzetet. A motorhelyzet miatt korlátozottak a fejlesztési lehetőségeink, hiszen a Mercedes erőforrásaira váltottunk. Erős ellenfeleink vannak az AlphaTauri, a Ferrari és más csapatok személyében. De úgy érzem, hogy határozottan előreléptünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!