Friss hírek

A McLaren duója még harcol a bajnoki címért

A McLaren duója, Lewis Hamilton és Jenson Button szerint minden esély megvan arra, hogy megszerezzék második bajnoki címüket az idei évben, jóllehet az elmúlt futamokon egyikük sem tudott harcba szállni ellenfeleivel, és nagyobb lemaradásra tettek szert.


A McLaren duója, Lewis Hamilton és Jenson Button szerint minden esély megvan arra, hogy megszerezzék második bajnoki címüket az idei évben, jóllehet az elmúlt futamokon egyikük sem tudott harcba szállni ellenfeleivel, és nagyobb lemaradásra tettek szert.

Hamilton jelenleg 28 ponttal van lemaradva a listavezető Mark Webber mögött, ám úgy érzi, ez a különbség még behozható a hátralévő három futamon, ahol maximálisan 75 pont szerezhető, persze azt is tudja, hogy ehhez ellenfeleik botlása is kell.

Hirdetés
 

„Remélhetőleg ezen a hétvégén nagyobb esélyünk lesz harcba szállni a Red Bullokkal és a Ferrarival, és abban is bízom, hogy végre a szerencse is mellénk áll” – mondta a brit versenyző, aki az elmúlt három futamból csak egyet tudott befejezni.

„Azt gondolom, hogy még bármi megtörténhet, és mindenünk megvan ahhoz, hogy fel tudjuk venni velük a küzdelmet, és egy kiélezett, nyílsisakos küzdelmet vívhassunk velük a hajrában.”

Button, aki további három ponttal van lemaradva csapattársa mögött, szintén úgy érzi, hogy még van esélye a címvédésre, jóllehet ehhez ellenfelei közreműködése is kell.

„Minden egyes alkalommal, mikor egy versenyre érkezünk, úgy tűnik, ez a döntő verseny, de nyilvánvalóan sokkal nehezebb helyzetben vagyunk és nem lesz egyszerű megszereznünk a bajnoki címet az idei évben” – magyarázta Button.

„Azonban az elmúlt szezonokban már láthattuk, hogy bármi megtörténhet, mindenkinek lehetnek problémái, meghibásodásai, bármikor kieshet valaki, ami megkavarhatja az erőviszonyokat, és a sorrendet az élen.”

„Amíg a matematikai esély megvan, addig nem szabad feladni. Nagyon jó érzés harcban lenni a bajnoki címért három futammal a szezon vége előtt. Számomra persze még nehezebb, hiszen 31 pont a lemaradásom, de még mindig van esély, és bizakodó vagyok.”

„Az elmúlt néhány versenyen a Ferrari és a Red Bull előnyben volt velünk szemben, de a hátralévő három futamon szorosabb lehet a küzdelem, és egy nagyon izgalmas végjáték szemtanúi lehetünk az idei szezonban.”

A McLaren számos újítással készül a hétvégi versenyre, melyek közül a leginkább látványos az új hátsó, és a módosított első szárnyelem lesz, azonban a burkolat alatt is több kisebb mechanikai fejlesztés fog helyet kapni Koreában.

Button sokat vár az újításoktól, és úgy érzi, a McLaren visszatérhet a bajnoki címért folytatott küzdelembe a hétvégén.

„Az időmérőn előnyben voltak, de ha megnézzük az elmúlt néhány futamot, akkor azt hiszem jól látható, hogy közeledtünk” – magyarázta a címvédő.

„Tudom jól, hogy mindenki új csomagokkal érkezik az egyes pályákra, így köszönöm a srácoknak, hogy mi sem vagyunk kivételek ez alól, és nagyon bízom abban, hogy az újításaink különbséget eredményezhetnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!