Friss hírek

A McLaren elégedett hibrid rendszerével

Lewis Hamilton megerősítette, hogy csapata az eddigiekhez hasonlóan, a hétvégén is beveti hibrid rendszerét Bahreinben, mert elégedett az eszköz teljesítményével, és úgy érzi, továbbra is előnyt jelenhet számára annak használata.

Lewis Hamilton megerősítette, hogy csapata az eddigiekhez hasonlóan, a hétvégén is beveti hibrid rendszerét Bahreinben, mert elégedett az eszköz teljesítményével, és úgy érzi, továbbra is előnyt jelenhet számára annak használata.

A Ferrari, a McLaren, a Renault, és a BMW Sauber már a szezonnyitón bevetetette saját fejlesztésű rendszerét, ám úgy alakult, hogy a szezon harmadik állomásának helyet adó Kínai Nagydíjon már csak három autóban kapott helyet az eszköz.

A McLaren duója, és a BMW Saubernél Nick Heidfeld használta a rendszert, míg a többiek kiszerelték azt autóikból, mondván megbízhatatlan (Ferrari), és nem jelent előnyt a használata (Renault).

Hamilton viszont elmondta, a rendszer igenis hasznos lehet a hétvégén Bahreinben, így csapatának esze ágában sincs kiszerelni az autóból, sőt arra számít, hogy a többiek is visszateszik.

“Úgy gondolom, jó lehet számunkra Bahreinben, hiszen vannak hosszú egyenesek, és kemény fékzónák, így jól kijöhet a KERS rendszer ereje” – mondta a brit világbajnok. “Szerintem mások is így vélekednek erről, így nem lennék meglepve, ha a többiek autójában is bent lenne a rendszer.”

A Ferrari már jelezte, ha sikerül megoldást találnia a megbízhatósági problémákra, akkor biztosan használni fogja a KERS-t a hétvégi versenyen, ám egyelőre hivatalos bejelentés még nem érkezett ez ügyben.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egyébként azt is elhintette, ha esetleg úgy érzik a szezon hátralévő részében, hogy már nem jelent előnyt számukra a rendszer használata, akkor nem fognak habozni, mellőzni fogják azt.

“Semmi nincs kőbe vésve. Ám amíg teljesítménybeli előnyt jelent a rendszer jelenléte, addig biztosan ott lesz az autóinkban” – mondta a szakember, aki utalást tett arra is, amit egyesek már korábban sejteni véltek, méghozzá azt, hogy nekik sikerült a legkönnyebb rendszert megalkotniuk a mezőnyben.

“Úgy gondolom, hogy a Mercedes fantasztikus munkát végzett a KERS-szel. Persze nincs konkrét információm a többiek rendszeréről, de véleményem szerint egy igen figyelemreméltó eszközünk van, mind a csomagolását, mind a súlyát tekintve.”

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug azt is elhintette, hogy szívesen lennének a hibrid rendszer hivatalos beszállítói a jövő évben, ha a csapatok rábólintanak arra, hogy egységesítsék az eszközt a 2010-es idénytől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!