Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A McLaren elfogadja Coughlan visszatérését

A McLarennek nincs kifogása az ellen, hogy egykori főtervezője, Mike Coughlan, akinek komoly szerepe volt a 2007-es kémügyben, visszatér a Forma-1-be a Williams istálló színeiben.


A McLarennek nincs kifogása az ellen, hogy egykori főtervezője, Mike Coughlan, akinek komoly szerepe volt a 2007-es kémügyben, visszatér a Forma-1-be a Williams istálló színeiben.

A brit szakembert a McLaren menesztette a szóban forgó szezon közepén, miután kiderült, hogy kulcsszerepe volt a kémügyben, ami miatt a wokingi gárdát kizárták a konstruktőrök versenyéből, és pénzbüntetéssel sújtották.

Coughlan ezen felül egy két évre szóló eltiltást kapott. A szakember időközben harci szállító járművek tervezésével foglalkozott és az amerikai NASCAR szériában is jelen volt, ám a héten megerősítésre került, hogy júniustól a Williamsnél főmérnökként fog dolgozni.

Bár visszatérése felkavarta a kedélyeket, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elmondta, hogy semmi problémájuk nincs a Williams döntésével.

„Ami miatt menesztettük Mike-ot, közel négy évvel ezelőtt történt, és azt gondolom, hogy előre kell tekintenünk” – mondta Whitmarsh az újságíróknak Isztambulban.

„A Williams egy kiváló csapat, és ha a változtatások előrébb viszik őket a mezőnyben, akkor az egy jó döntés, és egy jó hír a sportágnak.”

Az utóbbi időben egy másik botrányos figura is visszatért, Pat Symonds személyében, akit azt követően menesztett a Renault, hogy kiderült, benne volt a keze a 2008-as szingapúri csalásügyben.

„Nem tudom, hogy Pat (a Renault korábbi technikai igazgatója) honnan jött vissza, de annak ellenére sem szeretnénk morális és etikai ügyekben állást foglalni, hogy mindent megteszünk azért, hogy ne sérüljön a sportág jó hírneve” – magyarázta a csapatfőnök.

„Egy tiszta irányítást szeretnénk látni, és azt szeretnénk, hogy az korrekten működjön. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is ismerné az ügy pontos részleteit, így nem is tudunk ítéletet mondani ezen emberek felett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!