Friss hírek

A McLaren elismerte, hogy baj van új autójával

A McLaren újdonsült csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nyíltan beszélt arról, hogy messze nem olyan gyors idei versenygépük, mint arra korábban számítottak, jóllehet a jövő héten még lesz lehetőségük megoldást találni a jelenlegi problémákra Jerezben.

A McLaren újdonsült csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nyíltan beszélt arról, hogy messze nem olyan gyors idei versenygépük, mint arra korábban számítottak, jóllehet a jövő héten még lesz lehetőségük megoldást találni a jelenlegi problémákra Jerezben.

Az elmúlt évekkel ellentétben, a wokingi gárda eddig nem tűnik túl versenyképesnek a téli teszteken, sőt a héten képtelen volt harcba szállni ellenfeleivel Barcelonában, így nem csoda, hogy sokan arról kezdtek beszélni, gondok vannak az új autóval.

Whitmarsh pénteken megerősítette, hogy valóban ez a helyzet, ugyanis az új autó teljesítménye messze nem olyan, mint azt várták, így még keményen kell dolgozniuk, hogy megoldást találjanak a problémára.

“Az MP4/24 első tesztjei, mikor még az átmeneti aerodinamikai csomaggal futottunk, a várakozásoknak megfelelően zajlottak” – mondta Whitmarsh. “Ezen a héten egy javított aerodinamikai csomaggal küldtük pályára autóinkat Barcelonában, ahogy azt terveztük is, de visszaesést tapasztaltunk a teljesítményében, aminek megoldásán nagyon keményen dolgozunk.”

Arról, hogy mi okozhatja a teljesítménycsökkenést, Whitmarsh a következőket mondta: “Ez több tényező kombinációja. A Mercedes-Benz motorunk erős – ahogy azt a tavalyi évben már láthattuk –, így az MP4/24 gyengélkedésének okát a kasztni körül kell keresni.”

“A 21. századi Forma-1-ben elkerülhetetlen, hogy ne az autó aerodinamikája határozza meg leginkább a teljes csomag teljesítményét, mind pozitív, mind negatív irányban, és ez lehet a helyzet az MP4/24 esetében is. Azonban az f1-es mérnökök fantasztikus dolgokra képesek, mikor nagy a nyomás rajtuk. Beszéltem is velük a mai nap folyamán, és lenyűgözött az a hozzáállás, amit mutattak.”

“A Forma-1 történetében nem egyszer fordult már elő olyan, hogy a sikeres csapatok egy jóval gyengébb autóval kezdték meg a szezont, mint szerették volna, de végül, a kemény munka meghozta a gyümölcsét, és rekordidő alatt visszatértek az élre. Ez az, amit most el szeretnénk érni. Valójában már most is ezen dolgozunk” – folytatta a brit szakember.

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug azonban nem ennyire derűlátó, mert úgy gondolja, időbe fog telni, míg a csapat felülkerekedik a problémákon.

“Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Tovább folytatjuk a tesztprogramunkat a jövő héten Jerezben, ahol négy napon át körözhetünk. Azonban biztos vagyok abban, hogy idő kell a javuláshoz” – tette hozzá Haug.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!