A McLaren elismerte, hogy baj van új autójával

A McLaren újdonsült csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nyíltan beszélt arról, hogy messze nem olyan gyors idei versenygépük, mint arra korábban számítottak, jóllehet a jövő héten még lesz lehetőségük megoldást találni a jelenlegi problémákra Jerezben.

A McLaren újdonsült csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nyíltan beszélt arról, hogy messze nem olyan gyors idei versenygépük, mint arra korábban számítottak, jóllehet a jövő héten még lesz lehetőségük megoldást találni a jelenlegi problémákra Jerezben.

Az elmúlt évekkel ellentétben, a wokingi gárda eddig nem tűnik túl versenyképesnek a téli teszteken, sőt a héten képtelen volt harcba szállni ellenfeleivel Barcelonában, így nem csoda, hogy sokan arról kezdtek beszélni, gondok vannak az új autóval.

Whitmarsh pénteken megerősítette, hogy valóban ez a helyzet, ugyanis az új autó teljesítménye messze nem olyan, mint azt várták, így még keményen kell dolgozniuk, hogy megoldást találjanak a problémára.

“Az MP4/24 első tesztjei, mikor még az átmeneti aerodinamikai csomaggal futottunk, a várakozásoknak megfelelően zajlottak” – mondta Whitmarsh. “Ezen a héten egy javított aerodinamikai csomaggal küldtük pályára autóinkat Barcelonában, ahogy azt terveztük is, de visszaesést tapasztaltunk a teljesítményében, aminek megoldásán nagyon keményen dolgozunk.”

Arról, hogy mi okozhatja a teljesítménycsökkenést, Whitmarsh a következőket mondta: “Ez több tényező kombinációja. A Mercedes-Benz motorunk erős – ahogy azt a tavalyi évben már láthattuk –, így az MP4/24 gyengélkedésének okát a kasztni körül kell keresni.”

“A 21. századi Forma-1-ben elkerülhetetlen, hogy ne az autó aerodinamikája határozza meg leginkább a teljes csomag teljesítményét, mind pozitív, mind negatív irányban, és ez lehet a helyzet az MP4/24 esetében is. Azonban az f1-es mérnökök fantasztikus dolgokra képesek, mikor nagy a nyomás rajtuk. Beszéltem is velük a mai nap folyamán, és lenyűgözött az a hozzáállás, amit mutattak.”

“A Forma-1 történetében nem egyszer fordult már elő olyan, hogy a sikeres csapatok egy jóval gyengébb autóval kezdték meg a szezont, mint szerették volna, de végül, a kemény munka meghozta a gyümölcsét, és rekordidő alatt visszatértek az élre. Ez az, amit most el szeretnénk érni. Valójában már most is ezen dolgozunk” – folytatta a brit szakember.

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug azonban nem ennyire derűlátó, mert úgy gondolja, időbe fog telni, míg a csapat felülkerekedik a problémákon.

“Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Tovább folytatjuk a tesztprogramunkat a jövő héten Jerezben, ahol négy napon át körözhetünk. Azonban biztos vagyok abban, hogy idő kell a javuláshoz” – tette hozzá Haug.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!