A McLaren elismerte, nem olyan jó az autója, mint remélte - F1VILÁG.HU

A McLaren elismerte, nem olyan jó az autója, mint remélte

HIRDETÉS
Nem sikerült olyan előrelépést tennie 2023-as versenyautójával a McLaren Forma-1-es csapatának, mint azt reméli – erről az istálló vezérigazgatója, Zak Brown beszélt.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Oscar Piastri, McLaren MCL60, leads Carlos Sainz, Ferrari SF-23 during the Bahrain February Testing at Bahrain International Circuit on Thursday February 23, 2023 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Az újonnan kinevezett csapatfőnök, Andrea Stella már az új versenyautó bemutatóján említette, nem elégedettek az MCL60-as kódjelű versenyautóval, mellyel az istálló csütörtökön kezdte meg a tesztelést a többi F1-es istállóval együtt. A McLaren nyitónapja nem ment simán, az autónak vannak gyermekbetegségei, ráadásul látszólag sem Lando Norris, sem Oscar Piastri nem érezte kényelmesen magát benne, és a köridejeik sem voltak túl meggyőzőek.

Zak Brown pénteken elismerte, nem úgy állnak az autóval, ahogy szeretnének, ám pontosan még nem tudják, mennyire erősek ellenfeleikhez képest.

„Nehéz ezt megmondani, amíg el nem kezdünk versenyezni. Tudtuk, hogy kitűztünk néhány célt a fejlesztésekkel kapcsolatban, amiket nem sikerült elérni, és úgy éreztük, jobb, ha őszinték vagyunk ezzel kapcsolatban” – mondta a vezérigazgató. „Ahogy mindenkinek, nekünk is sok fejlesztésünk lesz. Szóval bizakodóak vagyunk azzal kapcsolatban, amit látunk.”

„Azt gondolom, az első versenyre úgy érkezünk meg, hogy el leszünk maradva a kitűzött céloktól, de nehéz megmondani, hogy ez pontosan mit is jelent a rajtrácson.”

A csapat újonc pilótája, Oscar Piastri azt mondja, a kezdeti benyomása az, hogy az MCL60-as versenygép nem olyan drámai előrelépés a tavalyi modellhez képest, amit még Abu Dhabiban volt szerencséje vezetni.

„Azt mondanám, egy kis lépés tavalyhoz képest. Tudjuk, hogy van néhány dolog érkezőben, remélhetőleg mihamarabb” – mondta az ausztrál.

Úgy tudni, a McLaren első komolyabb fejlesztési csomagja az Azeri Nagydíj környékén érkezhet meg, amit április végén rendeznek majd meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!