Friss hírek

A McLaren elismerte, sokat kell még fejlődnie

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whirmash úgy gondolja, csapatának mielőbb javulást kell elérnie, ha nem akarja, hogy a Ferrari ismét csapást mérjen rá a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjon, ahol az olaszok amúgy is előnyben lehetnek.

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whirmash úgy gondolja, csapatának mielőbb javulást kell elérnie, ha nem akarja, hogy a Ferrari ismét csapást mérjen rá a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjon, ahol az olaszok amúgy is előnyben lehetnek.

Azt követően, hogy Lewis Hamilton magabiztosan győzött a szezonnyitón Melbourne-ben, a McLaren egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt a Ferrarival a hétvégi Maláj Nagydíjon, ahol Raikkönen fölényes diadalt aratott.

Whitmarsh éppen ezért figyelmeztette csapatát, mielőbb javulást kell elérnie, máskülönben ismét vereséget szenvednek a rivális Ferraritól a jövő hétvégi versenyen.

Hirdetés
 

“Mindig aggódik az ember, mikor vereséget szenved, és a Ferrari nagyon erősnek tűnik” – mondta a brit szakember a Maláj Nagydíj után. “Úgy gondolom, hogy sokkal jobban is szerepelhettünk volna a hétvégén, nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot. Egy kissé aggódom emiatt, így meg kell győződnünk arról, hogy gyorsabbá tudjuk tenni versenyautóinkat.”

Whitmarsh szerint az elmúlt két verseny alapján már most ki lehet jelenteni, hogy hatalmas lesz a küzdelem a Ferrari és a McLaren között az idei évben, így csapata a legkisebb hibát sem engedheti meg magának.

“Az igazság az, hogy nem teljesítettünk olyan jól, ahogy teljesíthettünk volna. Úgy gondolom, hogy a büntetés és a technikai problémák nélkül a második és a harmadik helyen is végezhettünk volna. Azonban nem szerepeltünk túl fényesen, így teljesen világos, hogy a következő versenyen jobban kell dolgoznunk.”

“Szent meggyőződésem, hogy ha jó munkát végzünk, akkor erősek lehetünk, azonban ha nem teljesítünk jól, akkor a Ferrari meg fog verni minket. A tavalyi évben is pontosan ez volt a helyzet” – magyarázta Whitmarsh.

“Most Bahreinbe vesszük utunkat, ahol ismét megpróbálunk harcba szállni a győzelemért. Megpróbáljuk mielőbb elfelejteni a hétvégét, ami nem volt túlságosan eredményes számunkra, azonban továbbra is mi vezetjük mindkét bajnokságot, így nem állunk olyan rosszul.”

“Van mire építenünk, azonban nagyon fontos, hogy bizonyosságot szerezzünk arról, képesek leszünk javítani teljesítményünkön Bahreinben, és az azt követő versenyeken” – tette hozzá a McLaren ügyvezetője.

Mivel nagyon szoros a harc az élen, kulcskérdés, hogy ki milyen ütemben tudja fejleszteni versenygépét az idei évben. Whitmarsh viszont úgy gondolja, ezzel nem lesz gondja csapatának, különösen, hogy a szezon negyedik állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon több újítás is felkerül az autóra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!