Friss hírek

A McLaren elvesztette főmérnökét

A McLaren hivatalosan is megerősítette, hogy közel húsz év után elhagyta a csapatot Pat Fry, aki az elmúlt években a főmérnöki pozíciót töltötte be.


A McLaren hivatalosan is megerősítette, hogy közel húsz év után elhagyta a csapatot Pat Fry, aki az elmúlt években a főmérnöki pozíciót töltötte be.

A wokingi alkualt vezetője, Martin Whitmarsh azonban nem aggódik túlságosan a szakember elvesztése miatt, ugyanis meggyőződése, hogy a csapat szervezeti felépítése elég erős ahhoz, hogy áthidalja a Fry távozása miatt keletkezett ideiglenes űrt.

Hirdetés
 

„Pat már 18 éve a McLarennél van, így az évek során rengeteget tett a csapatért, és tudásával hozzájárult a sikerekhez” – mondta a csapatfőnök.

„Úgy gondolom, elérkezettnek érezte az időt, hogy egy kis szünetet tartson, és szusszanjon egy kicsit. Nagyon keményen dolgozott a csapatért, éveken keresztül.”

„A csapaton belül rengeteg a fantasztikusan tehetséges szakember, így ez a helyzet egy remek lehetőség lesz valakinek, aki fiatalabb, és talán éhesebb a sikerre, hogy átvegye Pat megüresedő helyét.”

„Mindannyian helyettesíthetőek vagyunk. Úgy gondolom, hogy minden változatlan marad, de új mérnökökkel fogunk dolgozni” – tette hozzá Whitmarsh.

Fry még 1993-ban, a Benettontól érkezett a McLarenhez, nem sokkal azután, hogy Giorgio Ascanelli is átigazolt a wokingi alakulathoz.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy Fry hol folytatja pályafutását, de nem kizárt, hogy ismét Ascanelli mellett fog dolgozni, aki jelenleg a Toro Rosso technikai igazgatójaként tevékenykedik.

Fry egyénként nem egyedüli főmérnök volt a McLarennél. Tim Goss mellett dolgozott, és a csapat nagy valószínűséggel már korábban tudhatta szándékait, hiszen nem őt, hanem Gosst bízták meg azzal, hogy felügyelje az idei modell, az MP4/25 munkálatait.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!