A McLaren eredményes hétvégére számít Monacóban – F1VILÁG.HU

A McLaren eredményes hétvégére számít Monacóban

HIRDETÉS

A McLaren optimistán készül a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjra, mert meggyőződése, hogy a szűk utcai pálya feküdni fog versenygépeinek, és ismét felveheti majd a küzdelmet az élmezőnnyel.

A McLaren optimistán készül a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjra, mert meggyőződése, hogy a szűk utcai pálya feküdni fog versenygépeinek, és ismét felveheti majd a küzdelmet az élmezőnnyel.

Bár gyengén kezdte az idei évet, a wokingi alakulat folyamatos fejlődést mutatott az első négy futamon, amit jól bizonyít Lewis Hamilton előkelő negyedik helyezése Bahreinben.

Igen ám, de az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon visszaesett a csapat teljesítménye, és a világbajnoki címvédő egyetlen pontot sem szerzett, amin igazából nem volt meglepve, mert mindig is tudta, hogy a katalán ring nem fekszik az MP4/24-nek.

Hamilton azonban úgy gondolja, a hercegségben változhat a helyzet, és kedvenc pályáján ismét felveheti majd a harcot az élmezőnnyel.

“Arra számítunk, hogy Monaco egy újabb kiváló pálya lesz a csomagunknak, mert a lassú kanyarok kombinációja, illetve az igazán gyors részek hiánya, feküdhet az autónknak” – mondta a brit versenyző, aki a tavalyi évben megszerezte a győzelmet a hercegségben.

Bár mindenki optimista, a McLaren vezetése tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű megismételniük tavalyi és tavalyelőtti sikerüket, és zsinórban harmadszor is elvinni a győzelmet Monacóban, miután 2007-ben Fernando Alonso ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán.

A csapat vezetője, Martin Whitmarsh azonban elmondta, hogy a múltban aratott sikereik mindenképpen pozitívan hatnak rájuk, és még nagyobb motivációval töltik el dolgozóikat, akik most is mindent megtesznek majd azért, hogy jól szerepeljenek a hétvégén.

“A McLarennél mindenki büszke arra, amit a csapat a múltban elért Monacóban” – mondta. “Az elmúlt két évben győzelmet arattunk a hercegségben, és összesen tizenötször állhattunk fel a dobogó legmagasabb fokára, többször, mint bármelyik másik csapat a Forma-1-ben.”

“Éppen ezért optimistábban érkezünk meg a helyszínre, mint Barcelonába: mind Lewis, mind Heikki szereti ezt a pályát, és úgy érezzük, hogy az MP4/24 jóval versenyképesebb lesz a hercegség utcáin.”

Annak ellenére, hogy sem hosszú egyenesek, sem komolyabb előzési pontok nincsenek az utcai ringen, a McLaren használni fogja a KERS-t a hétvégi versenyen. Heikki Kovalainen természetesen elfogadja csapata döntését, de egyáltalán nem biztos abban, hogy a rendszer előnyt jelen majd Monacóban.

Hirdetés

“Az autóban lesz a KERS Monacóban, és az egyik kérdés az, hogy valóban használni tudjuk-e majd az előzésekkor. Általában segíteni szokott, de Monte-Carlóban minden megtörténhet” – mondta a finn pilóta egy kissé szkeptikusan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!