A McLaren F1-es ülést kereshet Vandoorne-nak - F1VILÁG.HU

A McLaren F1-es ülést kereshet Vandoorne-nak

HIRDETÉS

Könnyen elképzelhető, hogy megpróbál ülést találni a Forma-1-ben ifjú felfedezettjének, Stoffel Vandoorne-nak a McLaren alakulata, noha az is lehet, hogy a belga tehetség még egy évet a GP2-ben tölt majd.


Könnyen elképzelhető, hogy megpróbál ülést találni a Forma-1-ben ifjú felfedezettjének, Stoffel Vandoorne-nak a McLaren alakulata, noha az is lehet, hogy a belga tehetség még egy évet a GP2-ben tölt majd.

Vandoorne igencsak jó teljesítménnyel rukkolt elő eddig a Forma-1 előszobájának számító sorozatban: már a bemutatkozása is parádésra sikeredett, hiszen megnyerte az évad első versenyét Bahreinben, majd a magyarországi sprintfutamon is diadalmaskodott.

Az ART Grand Prix színeiben versenyző tehetség múlt hétvégén, Belgiumban is remekelt, sokáig úgy tűnt, a pole pozícióból rajtolva nyerni tud szombaton, végül azonban alulmaradt a Raffaele Marciellóval szemben.

Idei formájával Vandoorne a McLaren csapatát is meggyőzte, Eric Boullier, a wokingi gárda versenyigazgatója pedig elárulta, nem elképzelhetetlen, hogy a belga tesztpilótai szerepkört kap jövőre, vagy akár a mezőny hátsóbb traktusában megpróbálnak neki versenyzői ülést találni.

„Egy kicsit még korai döntést hozni” – mondta a francia szakember.

„Azt gondolom, ha egy versenyző be akar mutatkozni a Forma-1-ben, először is késznek kell éreznie magát erre, és én nagyon örülök annak, hogy ő készen áll. Szüksége lesz az F1-es bemutatkozás lehetőségére, de nem mindenáron.”

„Most értékelünk minden lehetőséget, és azt hiszem, még a GP2 is ezek közé tartozik, hiszen van még mit tanulnia ott is – több győzelemre lesz szüksége, és nyilván arra, hogy a bajnoki címért harcoljon.”

„Jó munkát végez első évében, az elmúlt versenyeken egyértelmű fejlődést mutatott. Nagyon eltökélt és örömmel látom, hogy egyre jobb lesz. De még túl korai tervezni, szóval minden nyitott.”

Vandoorne maga úgy nyilatkozott, úgy érzi, készen áll a Forma-1-re, hiszen korábban, Barcelonában és Silverstone-ban már tesztelhette is a McLaren idei autóját.

Hirdetés

„Úgy érzem, készen állok” – mondta az AUTOSPORT-nak.

„Egy évet eltöltöttem a WSR-ben, szóval ez már a második szezonom ilyen erős autókkal, és teszteltem a McLaren F1-esével is. Az ember minden idény során fejlődik, és ez főleg az idei szezonra igaz.”

„Feltehetően az idei az a szezon, melyben rendkívül mértékben érintett vagyok a technikai dolgokban, ami fontos a Forma-1 változásai miatt.”

„A GP2 rendkívül komplex a gumik tekintetében, melyek hasonlóak az F1-es abroncsokhoz, de a versenyautók beállítása is ide sorolható. Remek tanulósorozat és előszoba a Forma-1-hez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!