A McLaren félt attól, hogy Hamilton elbukja a vb-címet

A McLaren vezérigazgatója, Martin Whitmarsh bevallotta, félt attól, hogy csapata elbukja a bajnokságot a Brazil Nagydíjon, ahol Hamiltonnak csak az utolsó métereken sikerült bejönnie a számára bajnoki címet jelentő 5. helyre.

A McLaren vezérigazgatója, Martin Whitmarsh bevallotta, félt attól, hogy csapata elbukja a bajnokságot a Brazil Nagydíjon, ahol Hamiltonnak csak az utolsó métereken sikerült bejönnie a számára bajnoki címet jelentő 5. helyre.

Hamiltonnak mindössze az ötödik helyen kellett befutnia ahhoz, hogy bebiztosítsa magának a bajnoki címet, ám az utolsó kört a hatodik pozícióban kezdte meg, és vajmi kevés esélye volt arra, hogy megelőzze az előtte haladó Sebastian Vettelt.

Azonban azzal, hogy az utolsó körben egyre jobban elkezdett szakadni az eső, a Toyota – száraz aszfaltra alkalmatos gumikon futó – versenyzője, Timo Glock drasztikusan belassult, így Hamilton az utolsó kanyarban el tudott menni mellette, és megszerezte a számára vb-címet jelentő ötödik helyet.

Bár a csapat mindvégig hitt abban, hogy Hamilton be tudja fogni Glock-ot az utolsó körben, Whitmarsh bevallotta, volt egy időszak, mikor azt gondolták, már túl késő.

“Természetesen soha nem kételkedtünk Lewis képességeiben, de igenis bennünk volt a félsz, hogy nem fogjuk tudni megcsinálni” – mondta a szakember. “Az előrejelzések, és az analízisek ellenére, nem lehettünk biztosak abban, hogy valóban sikerül-e befognunk Glock-ot.”

“Azt mondtuk, hogy ’Vettel előtted van, ne kockáztass, de Glock száraz pályára alkalmatos gumikon van, és be kell, hogy fogd ebben a körben’. Aztán elkezdtél gondolkodni, hogy vajon sikerülni fog-e?”

“Néztük a GPS előrejelzést, és hittük, hogy be tudjuk fogni Glock-ot, aztán felnéztem a monitorra, mikor áthaladtunk a célvonalon, és nem láttam sehol. Tudtuk, hogy nem az időjárásnak megfelelő gumikon van. Tudtuk, hogy veszíteni fognak az abroncsai a hőmérsékletükből, és arra számítottunk, hogy látványosan visszaesik a teljesítménye.”

“Mindez tudomány, matematika, előrejelzés, és hinned kell benne. Aztán elkezdesz agyalni azon, hogy vajon jól alakulnak-e a dolgok, vagy pedig éppen az ellenkezője fog történni, és minden borzalmasan rosszul végződik.”

“Szerencsére minden jól alakult, Lewis higgadt maradt, és világbajnoki címével beírta magát a történelemkönyvekbe” – tette hozzá Whitmarsh.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS