A McLaren-főnök elárulta, mi Sainz legnagyobb értéke - F1VILÁG.HU

A McLaren-főnök elárulta, mi Sainz legnagyobb értéke

HIRDETÉS
Továbbra sem tudni még, hol folytatja Forma-1-es pályafutását 2025-ben Carlos Sainz, a McLaren csapatát jelenleg irányító Andrea Stella azonban elárulta, a rutinos spanyol miért lehet értékes bármelyik istálló számára.
FERRARI F1 GP ABU DHABI VENERDI 24/11/2023 credit @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A 29 esztendős versenyző az idei szezon végén távozik a Ferraritól, helyére a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont szerződtette az olasz csapat. Hogy Sainz hol folytatja, azt egyelőre nem tudni, és saját bevallása szerint nem is született még döntés róla. A spanyol korábban a Mercedesszel és a Red Bull-lal is tárgyalt, mostanra azonban leszűkültek lehetőségei, és a hírek szerint vagy a Williamsnél, vagy a 2026-tól már az Audi gyári csapataként versenyző Saubernél folytatja.

Sainz korábban — 2019-ben és 2020-ban — a McLaren versenyzője volt az F1-ben, a csapatot jelenleg irányító Andrea Stella pedig kiemelte a rutinos pilóta igazi erősségét.

„Carlos egy érdekes versenyző, de különösképpen azt emelném ki, hogy nagyon racionális” — mondta a szakember. „Ki kell eszelnie egy tervet arról, hogy mi a leggyorsabb módja egy körnek, mi a leggyorsabb módja a versenyzésnek. Rengeteg racionalitást tesz hozzá az ösztöneihez.”

„És ami fontos abban, hogy megvan ez a racionalitás, hogy nagyon könnyű kommunikálni, és emiatt nagy érték tud lenni egy csapatnak, mert az, amit érzékel és amit lehetőségként lát, vagy amire problémaként tekint, az nagyon világossá válik a csapat számára.”

„Mert az nagyon jól kommunikálttá válik, és tudunk kezdeni vele valamit. Úgy gondolom tehát, hogy ezeknek a sajátosságoknak köszönhetően egyértelműen a csapat fejlődésének egyik változója volt számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!