A McLaren-főnök már első munkanapjától kezdve harcolt az új szélcsatornáért

Lando Norris, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatának nemrég kinevezett új csapatfőnöke, Andreas Seidl elárulta, már az első naptól kezdve azon dolgozik, hogy a wokingi istálló egy új szélcsatornában folytathassa versenyautóinak fejlesztését.

Seidl május elején csatlakozott a McLarenhez, nemrég pedig az istálló bejelentette, hamarosan egy új, saját szélcsatornát épít, melyben F1-es versenyautóinak fejlesztése zajlik majd.

A McLaren jelenleg a Toyota kölni létesítményét használja, saját szélcsatornáját pedig elbontják, hogy helyére megépülhessen egy új, modern létesítmény. Az építkezés mintegy két évig tart majd.

„Az én misszióm, mellyel Zak [Brown] és a tulajdonosok bíztak meg, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megtaláljam, hol vannak a csapatunk gyengeségei” – mondta Seidl a Motorsport.com című lapnak.

„Az egyik azonnali téma a szélcsatorna volt. Erre mindenképpen szükség van, hogy az élmezőnyhöz akarunk csatlakozni. Szükség van egy modern szélcsatornára.”

A McLarennek 2018-ban is komoly problémát okozott az, hogy a szélcsatornában kapott értékek nem egyeztek azzal, amit a versenyautóval a pályán, valós körülmények között elértek. 2019-ben ezen a téren is sikerült jelentős fejlődést elérni.

Seidl elárulta, „van néhány terület”, melyen javítani kell a csapatnál az infrastruktúrát tekintve, ám a szélcsatorna megépítése a legfontosabb.

„Ez egy olyan kérdés, mellyel már az első munkanapomtól kezdve foglalkozom. Természetesen örülök annak, hogy a csapat tulajdonosai egyetértenek ezzel az állásponttal, és el is fogadták. Mert ez egy nagyszerű jel a csapaton belül.”

„Megerősítése annak, hogy a tulajdonosok komolyan gondolják, hogy a csapat visszatérjen az élre. És világos üzenet a külvilág számára is. Fontos például akkor is, amikor új szakembereket kívánunk szerződtetni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!