A McLaren-főnök szerint elfogadhatatlan, hogy versenyzőik egymással ütköztek - F1VILÁG.HU

A McLaren-főnök szerint elfogadhatatlan, hogy versenyzőik egymással ütköztek

A McLaren Forma-1-es csapatfőnöke, Andrea Stella kijelentette, egész egyszerűen nem elfogadható az, hogy pilótáik összeütköztek egymással a vasárnapi Olasz Nagydíjon.

A verseny 24. körében Lando Norris és Oscar Piastri az 1-es kanyarban koccantak egymásnak, miután utóbbi versenyző épp kerékcseréje után, a bokszból tért vissza a pályára. A két pilóta a 10. helyért csatázott, szerencséjükre azonban az ütközésnek nem lett komoly következménye. Andrea Stella csapatfőnök ugyanakkor a monzai verseny leintése után elfogadhatatlannak nevezte a történteket, egyúttal rámutatott, a versenyzők érdekeinél sokkal fontosabb a csapatérdek a McLarennél.

„Soha nem kellene, hogy két McLaren ütközzön össze. Most volt egy ütközés, ami nem passzol ahhoz a szellemiséghez, ahogy mi versenyzünk a McLarennél” – mondta a szakember. „Ami fontos, hogy világos paraméterek legyenek arra vonatkozóan, hogy mit tartunk elfogadhatónak, és mit tartunk elfogadhatatlannak. Nem érzelmi kérdés ez, épp olyan ez, mint más dolgok esetében.”

„A versenyzéshez is hasonló módon állunk hozzá. Teljesen világos minden versenyző számára, hogy van valami, ami fontosabb náluk: a csapat.”

Stella ugyanakkor azt mondja, nem látja szükségesnek az, hogy azonnali lépéseket tegyen a történtek után, szerinte Piastri egész egyszerűen csak rosszul mérte fel a helyzetet a hideg gumikkal.

„Meg kell még néznem. Mint minden mást, ezt is higgadtan tesszük majd. Nincs semmi, amit sürgősen tennünk kellene. Meg fogjuk tenni azokat a finomításokat, amikre szükség van. Mindig egy kicsit nehéz, amikor az ember elhagyja a bokszutcát, főleg kemény gumikkal. Oscar minden bizonnyal próbálta látni, hogy hova pozícionálja magát, hogy megtarthassa a helyezését. De hideg gumikkal ez egy kicsit nehezebbnek bizonyult, mint várta. Abszolút levonhatjuk azt a következtetést, hogy egy kicsit elmérte.”

„Mindkét versenyző tisztában volt azzal, hogy nem szabadna ütköznie a két McLarennek, ez pedig csak egy nem megfelelő kivitelezés volt. Mindannyiunknak voltak már problémái a végrehajtással.”

Arra a kérdésre, hogy Norris elévágásos stratégiája kreálta-e a nem kívánt forgatókönyvet, Stella kifejtette: „Hogy az ütközés azért történt-e, mert nyomást jelentett az elévágás, akkor az olyasvalami, amit felül kell vizsgálnunk. Mert az azt jelenti, hogy a versenyzők kockára tették a csapatot, mivel önmagukat helyezték előtérbe. Ez pedig nem elfogadható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!