A McLaren-főnök szerint Norris nem kap elég elismerést - F1VILÁG.HU

A McLaren-főnök szerint Norris nem kap elég elismerést

HIRDETÉS
Versenyzőjét, Lando Norrist méltatta nemrég a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown, aki szerint a fiatal brit pilóta teljesítményéért nem kapja meg azt az elismerést, amit megérdemelne.
Lando Norris, McLaren

Norris idén hatodik szezonját kezdi majd meg a McLarennél, tavaly pedig remek teljesítményt nyújtva három topcsapat pilótái mögött a 7. helyen zárta az egyéni bajnokságot, és nem egyszer megvillantotta kivételes tehetségét. Erről beszélt nemrég Zak Brown is, aki szerint egészen elképesztő az, ahogy a 23 esztendős versenyző sokszor olyat húz elő a kalapból, amire senki sem számít.

A McLaren vezérigazgatója méltatta Norrist, szerinte a fiatal pilóta rengeteget fejlődött az elmúlt évek során, és egyre jobb versenyzővé válik.

„Egyre jobbá és jobbá válik. Lenyűgöző időmérős köröket rak össze. Szerintem nem kap kellő elismerést azért, amilyen lenyűgöző tud lenni, amikor oda kell tennie magát” – mondta a szakember. „Ott vagyunk a harmadik szabadedzésen, és aztán ’bumm’, jön az időmérő, amikor meg kell csinálnia a Q3-ban, és úgy vagyunk vele, hogy ’wow, ez meg honnan jött?’. És gyakran csinálja ezt!”

„Nagyon kevés hibát vét, ritkán hibázik nagyot. Ha tehát megnézzük, hogy milyen volt akkor, amikor versenyezni kezdett itt, és milyen most, látható, hogy nagyon nagy önbizalmat szerzett – de nem arroganciát! És határozottan eggyé vált a csapattal és az autóval… Ha összehasonlítom az első szezonját a mostanival, azt kell mondjam, a versenyereje határozottan jobb lett.”

Brown szerint Norris és új csapattársa, Oscar Piastri remek párost alkot majd 2023-ban: „Azt gondoljuk, Oscar egy szenzációs versenyző lesz. Ha megnézzük eddigi pályafutását, láthatjuk, hogy sok bajnokságot megnyert az első évében, ami mindig elárulja, hogy egy versenyző különleges.” 

„Nagyszerű a mentális hozzáállása, és úgy érezzük, hogy Lando most már sok tapasztalattal rendelkezik, és nagyszerű elegyet alkot ez a tapasztalat és fiatalság.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!