Friss hírek

A McLaren-főnök szerint túlzás a bajnoki riválisok közti szópárbaj

A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Andreas Seidl szerint nem elfogadhatóak az olyan megnyilvánulások, mint amilyet Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke engedett meg magának a múlt hétvégi Katari Nagydíjon.

A brit szakembert figyelmeztetésben részesítették a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói, miután a vasárnapi versenyt megelőzően Max Verstappen rajtbüntetése kapcsán azt találta mondani, egy „gazember” sportbíró zászlólengetése miatt sorolták hátrébb versenyzőjüket.

A Red Bull csapatfőnöke a történtek után elnézést kért, és kifejtette, nem akart megsérteni senkit, csupán a kialakult szituáció miatt volt zabos.

Hirdetés
 

Az elmúlt hetekben Horner és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff számos szópárbajt vívott egymással, ami a McLarent irányító Andreas Seidl szerint érthető, ugyanakkor viszont fontos, hogy meghúzzanak egy vonalat az érintettek.

„Ha megnézzük mindazt, ami most zajlik, teljesen világos, hogy nagyon sok forog kockán. Más ez a küzdelem, mint amit mi vívunk hátrébb, és nyilván bizonyos fokig jó is a rajongóknak és a show-nak, hiszen végső soron szórakoztatásról is szó van” – mondta a szakember.

„Viszont határozottan azt gondolom, hogy néhány megnyilatkozás az elmúlt hétben olyan volt, amit nem tudnék elképzelni a mi részünkről ilyen helyzetben. Azt gondolom, nagyon fontos, hogy mindig tiszteld az ellenfelet, az FIA-t és az F1-et – nem számít, hogy a győzelmekért harcolsz-e, vagy utolsó vagy.”

„Együtt vagyunk benne ebben, és fontos, hogy meglegyen a tisztelet az önkéntesek felé is, akik segítenek bennünket, és akik összerakják ezeket a versenyhétvégéket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!