A McLaren-főnök újra tüzet nyitott a Red Bullra, toxikus légkörről beszél - F1VILÁG.HU

A McLaren-főnök újra tüzet nyitott a Red Bullra, toxikus légkörről beszél

HIRDETÉS
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint hiába csillapodtak látszólag a kedélyek a Red Bull háza táján, szerinte továbbra is toxikus a légkör az energiaital-gyárosoknál, mindez pedig további felfordulást okozhat a világbajnok csapatnál.
SUZUKA, JAPAN - APRIL 05: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing, Oracle Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko and Oracle Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on April 05, 2024 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202404050156 // Usage for editorial use only //

Az év elején főleg a csapatfőnök, Christian Horner zaklatási botránya körül forogtak az események a Red Bullnál, és akkoriban sokat pletykáltak Max Verstappen távozásáról is. Bár azóta elült a botrány, és látszólag csillapodtak a kedélyek, hetek óta tudni lehet már, hogy Adrian Newey 2025-ben végleg elköszön a Red Bull Racingtől.

Zak Brown szerint Newey távozásával nincs még vége a problémás eseményeknek, szerinte a neves szakembert sokan követhetik majd, ez pedig bonyodalmat okozhat a Red Bullnak.

„A Red Bull egy igazán toxikus környezet jelenleg. Lesznek még itt fejlemények” — mondta a McLaren-főnök a Bloomberg Hot Pursuit című podcastjében. „Newey távozása egy fontos történés, mert azt gondolom, a Red Bullnál sokan kezdtek el vele dolgozni. Azt már említettem, hogy forognak az önéletrajzok.”

„Folyamatosan ez történik, de most magasabb szintű kényelmetlenség látszik. Azt gondolom, hogy a jövőben a szponzorok terén is nehezebb lesz, mert alaposan megvizsgálják, mihez adják a nevüket. Ez egy nehéz helyzet.”

Brown arra is rámutatott, bár Verstappen jövőjéről mostanában nem sokat beszélnek, szerinte egyáltalán nincs garancia arra, hogy a holland kitölti 2028 végéig szóló szerződését.

„Ott van az egész Verstappen-dráma is. Hogy marad-e, vagy távozik? Maxnak szerződése van, csak az apja eléggé szókimondó. A Red Bull egy nagyszerű versenycsapat, de destabilizált. Ez látható Newey távozásában. De persze soha nem lehet leírni őket.”

„Ahogy mondtam, hihetetlen csapat, de az én megítélésem szerint nem olyan erősek, mint voltak. Ha azt nézem, kinek van a legjobb láthatósága és lendülete jelenleg, akkor a Ferrarit és a McLarent mondanám. A dolgok viszont gyorsan változhatnak, szóval két lábbal a földön kell járnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!