A McLaren fontolgatja, hogy leáll idei autója fejlesztésével

Carlos Sainz, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatánál azt fontolgatják, teljes egészében átállnak már most a 2020-as versenyautó fejlesztésére.

A brit istálló az elmúlt évekhez képest remek formát nyújt idén a Forma-1-ben: a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött jelenleg a 4. helyet foglalja el a konstruktőri bajnokságban. A csapatnál persze már jó ideje dolgoznak a jövő évi versenyautón, ám most azt fontolgatják, teljes egészében átállnak a 2020-as modell fejlesztésére.

„Már rég elkezdtük a munkát a 2020-as autón” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök az Auto Motor und Sport című lapnak.

„A váltás jóval korábban megtörtént, mint tavaly. Jelenleg abban a tervezési folyamatban vagyunk, mely során eldöntjük, hogy mikor álljunk le teljesen a jelenlegi autó fejlesztésével, és csoportosítjuk át minden erőforrásunkat az új autóra, hogy megtehessük a következő lépést 2020-ban.”

A McLaren legfőbb riválisai az idei bajnokság során a Renault gyári csapata. A wokingiak idén is a franciák erőforrását használják az F1-ben, a szerződés pedig 2020 végén jár le.

„Azt jó hallani, hogy a Renault folytatja a beruházásokat” – mondta a McLaren csapatfőnöke, amikor arról kérdezték, milyenek az esélyek arra, hogy 2020 után is folytatják együttműködésüket.

„Ezért nincs is nagy fejfájás ebben a tekintetben. Biztatók voltak a fejlesztéseik a múlt télen, és a legutóbbi újításaik az ígért fejlődést hozták.”

Seidl azt mondja, a McLarennél egyfajta kulturális változásra van szükség, muszáj olyan „bátornak” lenniük, mint a topcsapatoknak.

„A kultúrának változnia kell. Én olyasvalaki vagyok, aki mindig arra biztatja az embereket, hogy vállaljanak kockázatokat, és aztán megvédem őket, ha a dolgok rosszul sülnek el. Ilyenkor meg kell bizonyosodni arról, hogy a hibák nem fordulnak elő kétszer.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!