A McLaren fontolgatja, hogy leáll idei autója fejlesztésével

Carlos Sainz, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatánál azt fontolgatják, teljes egészében átállnak már most a 2020-as versenyautó fejlesztésére.

A brit istálló az elmúlt évekhez képest remek formát nyújt idén a Forma-1-ben: a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött jelenleg a 4. helyet foglalja el a konstruktőri bajnokságban. A csapatnál persze már jó ideje dolgoznak a jövő évi versenyautón, ám most azt fontolgatják, teljes egészében átállnak a 2020-as modell fejlesztésére.

„Már rég elkezdtük a munkát a 2020-as autón” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök az Auto Motor und Sport című lapnak.

„A váltás jóval korábban megtörtént, mint tavaly. Jelenleg abban a tervezési folyamatban vagyunk, mely során eldöntjük, hogy mikor álljunk le teljesen a jelenlegi autó fejlesztésével, és csoportosítjuk át minden erőforrásunkat az új autóra, hogy megtehessük a következő lépést 2020-ban.”

A McLaren legfőbb riválisai az idei bajnokság során a Renault gyári csapata. A wokingiak idén is a franciák erőforrását használják az F1-ben, a szerződés pedig 2020 végén jár le.

„Azt jó hallani, hogy a Renault folytatja a beruházásokat” – mondta a McLaren csapatfőnöke, amikor arról kérdezték, milyenek az esélyek arra, hogy 2020 után is folytatják együttműködésüket.

„Ezért nincs is nagy fejfájás ebben a tekintetben. Biztatók voltak a fejlesztéseik a múlt télen, és a legutóbbi újításaik az ígért fejlődést hozták.”

Seidl azt mondja, a McLarennél egyfajta kulturális változásra van szükség, muszáj olyan „bátornak” lenniük, mint a topcsapatoknak.

„A kultúrának változnia kell. Én olyasvalaki vagyok, aki mindig arra biztatja az embereket, hogy vállaljanak kockázatokat, és aztán megvédem őket, ha a dolgok rosszul sülnek el. Ilyenkor meg kell bizonyosodni arról, hogy a hibák nem fordulnak elő kétszer.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!