A McLaren gőzerővel dolgozik új csomagján

Bár kiválóan teljesített az elmúlt két versenyen, a McLaren nem ülhet a babérjain, és minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, figyelmeztetett a gárda vezetője, Martin Whitmarsh.


Bár kiválóan teljesített az elmúlt két versenyen, a McLaren nem ülhet a babérjain, és minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, figyelmeztetett a gárda vezetője, Martin Whitmarsh.

Miközben riválisai már a múlt hónapban megrendezett Európa Nagydíjon bevetették átfogó javítócsomagjukat, addig a McLaren a régi autójával teljesítette az elmúlt két futamot, ugyanis hazai pályán vissza kellett térnie a régi konfigurációhoz.

Mindezek ellenére a wokingiak kiválóan szerepeltek, és értékes pontokat szereztek, aminek köszönhetően megtartották vezető pozíciójukat mindkét bajnokságban, így magabiztosan várhatják a folytatást.

Whitmarsh azonban tisztában van azzal, hogy csapata nem ülhet a babérjain, és nagyon keményen kell dolgoznia, ugyanis egyértelmű, hogy javítaniuk kell versenygépük teljesítményén, máskülönben alulmaradnak a szezon második felében.

„Hihetetlenül eredményesen szerepeltünk az elmúlt versenyeken, de nem ringatjuk magunkat álomvilágba, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy javítanunk kell az MP4/25 teljesítményén, ha továbbra is harcban akarunk maradni a bajnoki címért” – mondta a csapatfőnök.

A McLaren eredeti terve az volt, hogy már az elmúlt versenyen élesben is beveti új csomagját, azonban a pénteki edzéseken kiderült, hogy az új kipufogórendszer és a hozzá tartozó módosított diffúzor nem elég megbízható, így visszatért a régi autóhoz Silverstone-ban.

Whitmarsh elmondta, hogy az elmúlt hetekben nagyon keményen folyt a munka a gyárban, hogy bevetésre kész legyen az új csomag a hétvégi Német Nagydíjra, ám hozzátette, hogy a szezonközi teszttilalom miatt csak pénteken fog eldőlni, hogy megtartják-e az újításokat a szombati időmérőre és a vasárnapi versenyre.

„Természetesen a valós eredményeket majd csak a pályán fogjuk megkapni” – magyarázta.

„Éppen ezért egy komoly tesztprogramot tervezünk végrehajtani pénteken Hockenheimben, ahol mindkét versenyzőnk fő feladata az lesz, hogy összehasonlítsa egymással a T2 és a T3 padlólemezt.”

„Amennyiben pozitív lesz az eredmény, akkor zöld utat adunk az új padlólemeznek a hétvége hátralévő részére. Azonban ezt a döntést majd csak a pénteki edzések után, egy igen alapos elemzést követően fogjuk meghozni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS