A McLaren győzni megy hazai versenyére

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nagyon bízik abban, hogy beválnak legújabb fejlesztéseik, és versenyzőik közül kerül majd ki a jövő hétvégi Brit Nagydíj győztese.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nagyon bízik abban, hogy beválnak legújabb fejlesztéseik, és versenyzőik közül kerül majd ki a jövő hétvégi Brit Nagydíj győztese.

A wokingi alakulat gőzerővel készül hazai versenyére, ahol egy átalakított versenygépet állít hadrendbe, ami számos új aerodinamikai elem mellett már a Red Bull-féle trükkös kipufogórendszert is tartalmazza, ami a diffúzor hatékonyabbá tételét szolgálja.

„Az elmúlt három versenyen a megszerezhető maximális 129 pontból 119-et gyűjtöttünk be, ami egy hihetetlen statisztika, ami bizonyítja, mennyire ki vagyunk éhezve a sikerre, illetve arra, hogy az élen harcolhassunk” – mondta Whitmarsh.

A McLaren a Török-, illetve a Kanadai Nagydíjon két kettős győzelmet aratott, míg az elmúlt hétvégi Európa Nagydíjon Sebastian Vettel mögött a második, illetve a harmadik helyet szerezte meg, így nem csoda, hogy vezeti mindkét bajnokságot.

Miközben riválisai már a múlt hétvégén bevetették új fejlesztéseiket, a McLaren már akkor jelezte, hogy csak hazai futamára készül el átfogó javítócsomagja, amit egyes hírek szerint a hétvégén pályára is visz egy egyenes vonalú teszten valahol Angliában.

„Különleges fontosságú a hazai versenyünk Silverstone-ban, és az egész csapat hihetetlenül büszke lenne, ha vagy Jenson, vagy Lewis állhatna fel a dobogó legmagasabb fokára a vasárnapi versenyt követően. Egy ilyen eredmény az idei évünk fénypontja lenne” – magyarázta a csapatfőnök.

„A szezon felénél járva, nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával, illetve azzal, ahogyan működik a rendszer. Mindenki hihetetlenül elszánt, és ezt érezni is lehet, mikor végigsétálsz a garázsban.”

“Ezt a belső légkört pedig mi teremtettük meg magunknak, és remek látni, hogy mindenki keményen dolgozik a sikeresebb jövőért.”

„Egy kiváló csapat így működik, azonban nagyon ritkán látok olyat, hogy egy csapat ennyire együtt legyen, mind a gyárban, mind a pályán, ahogyan az jelenleg nálunk tapasztalható.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!