Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A McLaren hamarosan fellélegezhet

Minden jel arra utal, hogy zárós határidőn belül véget ér a McLaren elleni jogi eljárás Olaszországban, miután a vádlottak ügyvédei megegyeztek a modenai kerületi ügyésszel még a 2007-ben kirobbant kémügyben.

Minden jel arra utal, hogy zárós határidőn belül véget ér a McLaren elleni jogi eljárás Olaszországban, miután a vádlottak ügyvédei megegyeztek a modenai kerületi ügyésszel még a 2007-ben kirobbant kémügyben.

Mint azt bizonyára mindenki tudja, a 2007-es szezont teljesen beárnyékolta a McLaren és a Ferrari között kirobbant kémbotrány és annak következményei.

A McLaren egykori főtervezője, Mike Coughlan ugyanis hozzájutott a Ferrari titkos technikai információit tartalmazó dossziéhoz, amit maga az olasz csapat korábbi főmérnöke, Nigel Stepney személyesen nyújtott át neki.

Azóta mindkét szakembert felfüggesztették állásából, és mind Olaszországban, mind pedig Angliában eljárás indult a vádlottak ellen.

A McLaren részéről Coughlan, a vezető mérnökök, Paddy Lowe, Jonathan Neale, és Rob Taylor ellen indult jogi eljárás, ám a vádat ejtették, miután a wokingiak ügyvédjei sikeresen megegyeztek a modenai kerületi ügyésszel.

A négy szakembert a Ferrari adataival való visszaélés miatt pénzbüntetés befizetésére kötelezi az olasz hatóság. Coughlannek 180.000, míg a többieknek fejenként 150.000 eurót kell befizetnie. Utóbbiak büntetését a munkaadó, a McLaren fizetni.

“Ez a jogi formalitás azok után született meg, hogy a McLaren és a Ferrari még az év korábbi szakaszában sikeresen megoldotta a tavalyi félreértéseket” – mondta a brit csapat sajtószóvivője.

A sikeres tárgyalás azt is jelentheti, hogy nagy valószínűséggel a csapatvezető, Ron Dennis, és a vezérigazgató, Martin Whithmarsh elleni is ejtik a vádat, így ha minden jól alakul, nem kell megjelenniük februárban az olasz bíróságon.

Az ügy megoldásához a gazdasági világválság is hozzájárult valamelyest, ugyanis a csapatok most minden eddiginél nagyobb egységben (FOTA) küzdenek a költségek mielőbbi visszaszorítása érdekében.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyébként már tavaly decemberben lezártnak tekintette az ügyet a McLaren nyilvános bocsánatkérését követően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS