Friss hírek

A McLaren helyet akar találni fiataljainak

Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes abban bízik, 2014-re sikerül helyet találniuk fiataljaiknak, Kevin Magnussennek és Stoffel Vandoorne-nak a Forma-1-ben.


Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes abban bízik, 2014-re sikerül helyet találniuk fiataljaiknak, Kevin Magnussennek és Stoffel Vandoorne-nak a Forma-1-ben.

Mindkét versenyző tagja a wokingi gárda tehetségkutató programjának, a brit istálló pedig a Force Indiával, a Lotusszal, és a Marussiával is tárgyalásban állt, hogy lehetőséget kaphassanak az ifjoncok a következő bajnoki évadban.

Hirdetés
 

Ezek az egyeztetések egyelőre nem voltak sikeresek, a McLaren azonban nem adja fel.

„Próbálkoztunk a Force Indiánál, a Lotusnál és a Marussiánál is. Be kell juttatnunk őket az F1-be” – mondta Whitmarsh.

„Azt hiszem, mindketten remek srácok, és be is fognak kerülni a Forma-1-be. Nagyon odafigyelünk rájuk, hiszen különlegesek.”

A Force India csak az Indiai Nagydíjat követően dönt jövő évi párosáról, Whitmarsh pedig utalt rá, a versenyzőkkel kapcsolatos döntés hatással lehet majd az istálló McLarennel való technikai együttműködésére is.

„Szeretnék folytatni a megállapodást, de mi még nem egyeztünk bele. Ugyanakkor persze nem szeretnék erőt fitogtatni. Így vagy úgy, de megtaláljuk a módját.”

A McLaren számára a másik lehetőség az volna, hogy ők maguk adnak lehetőséget fiataljaiknak, ha Sergio Pérez teljesítményével nincsenek megelégedve.

A szakember szerint azonban a kevés téli teszt miatt nem egyszerű lehetőséget adni egy újonc pilótának.

„Túl kockázatos nekik is és nekünk is. Lewisszal [Hamilton] megcsináltuk, de könnyebb dolgunk volt, mert Lewis többet ülhetett autóban. Soha nem lehet tudni – de momentán máshol próbálkozunk keményen.”

„Megállapodtunk abban, hogy a fiatalok tesztjén Kevin vezetheti a Force India autóját, kezet is ráztam Vijay Mallyával. De valamilyen okból kifolyólag nem igazán akarták őt. Kevint csak az utolsó percben ültették autóba Silverstone-ban. Kétszer vezetett F1-es autót, és Abu Dhabiban harmadik gyorskörén már olyan időt futott, mely elegendő lett volna a hatodik rajthelyre, ami elég meggyőző.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!