A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A McLaren idei legjobb pénteki napját ünnepli

A McLaren pilótái magabiztosan várják a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj hátralévő részét, miután fantasztikusan teljesítettek, és az első két helyen végeztek a nyitónapon, az új versenypályán.

A McLaren pilótái magabiztosan várják a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj hátralévő részét, miután fantasztikusan teljesítettek, és az első két helyen végeztek a nyitónapon, az új versenypályán.

A wokingi alakulat készen áll mindent megtenni annak érdekében, hogy megvédje az elmúlt futamon megszerzett harmadik helyét a konstruktőrök versenyében, amire minden esélye megvan, hiszen legnagyobb ellenfele, a Ferrari ismét nincs túl jó formában.

Heikki Kovalainen, aki az első helyen végzett a második edzésen, úgy érzi, mindenük megvan ahhoz, hogy jól szerepeljenek a hétvége további részében, így magabiztosan várhatják a folytatást.

“Az egész nap elég jó volt” – mondta a finn pilóta. “Már a wokingi bázison kiváló munkát végeztünk a készülés során, így az első pillanattól fogva helyén volt az autó egyensúlya, azonban a fékekkel volt némi gond reggel, amit nem is tudtunk megoldani az edzésen.”

“Délután viszont megoldást találtunk a problémára, ami lehetővé tette, hogy folyamatosan javuljunk, és az autó mindkét gumikeveréken kiválóan muzsikált. A pálya fantasztikus, nagyon sima, jó a tapadása, és a kerékvetők is rendben vannak.”

“Az egyenesben sokat jelent a KERS használata, a maximumon tudjuk működtetni, és ez körönként három vagy négy tizedet hozhat” – tette hozzá Kovalainen.

Csapattársa, Lewis Hamilton szintén úgy érzi, egy fantasztikus hétvége előtt áll csapata, és a csúcson fejezhetik be az idei szezont.

“Úgy tűnik, hogy versenyképesek leszünk ezen a pályán, a hosszú etapjaink kiválóak, az autó remek, ahogy a pálya is. Nagyon érdekes nappal elkezdeni a körözést, és sötétben befejezni, igazából nem is veszed észre, ahogy besötétedik” – mondta a leköszönő világbajnok, aki csakis szuperlatívuszokban tudott beszélni a pályáról.

“Fantasztikus munkát végeztek. Remek vezetni ezen a ringen, számos technikás kanyarja van, ahol a fékstabilitás fontos. Egy kiváló pálya, és nagyon élvezetes rajta vezetni. Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, az a boxkijárat utáni alagút, de az is kihívás.”

“Meg kell néznünk, hogy mi fog történni holnap, hiszen a pálya állapota mindig változik, de magabiztosak vagyunk az eddig látottak alapján. Úgy tűnik, hogy autónk kiválóan veszi a rázóköveket, és az egyensúllyal sincsen probléma.”

“Autóink bizonyára jobbak, mint az egész évben bármikor voltak. Egyre jobbak és jobbak. Valamilyen szinten egy kitűnő évet teljesítettünk: olyan volt, mint egy verseny, ahol a mezőny végéről rajtolsz, és áthámozod magad mindenkin, hogy az élre kerülj.”

“Nagyon büszke vagyok mindenkire, fantasztikus munkát végeztek az egész évben, és a csúcson szeretném befejezni, miattuk is” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!