A McLaren idén már nem számít győzelemre - F1VILÁG.HU

A McLaren idén már nem számít győzelemre

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatának ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint nem sok esély van arra, hogy problémás versenyautójuk, az MP4-28-as modell győzelemhez segítheti az alakulatot a 2013-as évad második felében.


A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatának ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint nem sok esély van arra, hogy problémás versenyautójuk, az MP4-28-as modell győzelemhez segítheti az alakulatot a 2013-as évad második felében.

A Magyarországon pályára vitt fejlesztési csomagnak hála egyértelmű előrelépéseket tett a wokingi gárda, és maga Jenson Button, az istálló világbajnok versenyzője is úgy nyilatkozott, nem kell még lemondani az idei szezonról – az angol véleményét Martin Whitmarsh csapatfőnök is osztotta.

A McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale mindazonáltal nem ennyire derűlátó, véleménye szerint ugyanis a győzelem nem elérhető a patinás csapat számára, főleg, hogy egyre jelentősebb mértékben fókuszálnak a 2014-es projektre.

Amikor a szakembert a minap arról faggatták, a McLaren képes lehet-e a győzelemre idén, így felelt: „Hogy őszinte legyek, szerintem az igazi kihívás volna. A legtöbb csapat mostanra erőforrásainak nagyobb részét, illetve a tervezés jelentős hányadát a jövő évi autóra összpontosítja.”

„Már majdnem túl vagyunk az augusztuson is, és nagyon sok munka vár ránk, hogy jól felkészüljünk a következő évre – szóval elkerülhetetlen, hogy egyre nagyobb mértékben fókuszáljunk 2014-re.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint Button azon nyilatkozata, miszerint ő a dobogóért szeretne harcolni Spában, túlzottan optimista volt-e, Neale így felelt: „Szeretném leegyszerűsíteni ezt. Persze nem akarok szavakat adni a szájába, de úgy gondolom, az ő eufóriája inkább annak volt köszönhető, hogy az elmúlt néhány versenyen többször volt lehetősége az élmezőnyhöz közel autózni.”

„Spa egy fantasztikus hely, a versenyzők mindig alig várják, hogy itt versenyezzenek, és persze mi is nagyon szeretjük, de egy elképesztően nehéz pálya. Nem hinném, hogy van bárki is, aki magabiztosan érkezhet meg erre a helyszínre.”

„Az autó sokat fejlődött nyáron, ez kétségtelen – mindkét versenyzőnk képes a pontszerzésre, és láthattunk néhány kettős pontszerzést is, ami igazán örömteli. Hihetetlenül keményen dolgoztunk azért, hogy elkészüljünk ezzel a fejlesztési csomaggal Magyarországra. Végül nem került bele minden, amit szerettünk volna, szóval Spában is folytatjuk majd a munkát.”

„De egyértelmű, hogy nem értük el azt ezzel az autóval, amit szerettünk volna, és még mindig elképesztően sok munka vár ránk annak érdekében, hogy megértsük a dolgokat, és megfelelő formában legyünk a következő idényben.”

„Azt gondolom, küszködni fogunk azzal, hogy az élre kerüljünk, de persze reménykedünk abban, hogy sikerül tovább javulnunk az évad hátralévő részében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!