A McLaren idén már nem számít győzelemre

A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatának ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint nem sok esély van arra, hogy problémás versenyautójuk, az MP4-28-as modell győzelemhez segítheti az alakulatot a 2013-as évad második felében.


A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatának ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint nem sok esély van arra, hogy problémás versenyautójuk, az MP4-28-as modell győzelemhez segítheti az alakulatot a 2013-as évad második felében.

A Magyarországon pályára vitt fejlesztési csomagnak hála egyértelmű előrelépéseket tett a wokingi gárda, és maga Jenson Button, az istálló világbajnok versenyzője is úgy nyilatkozott, nem kell még lemondani az idei szezonról – az angol véleményét Martin Whitmarsh csapatfőnök is osztotta.

A McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale mindazonáltal nem ennyire derűlátó, véleménye szerint ugyanis a győzelem nem elérhető a patinás csapat számára, főleg, hogy egyre jelentősebb mértékben fókuszálnak a 2014-es projektre.

Amikor a szakembert a minap arról faggatták, a McLaren képes lehet-e a győzelemre idén, így felelt: „Hogy őszinte legyek, szerintem az igazi kihívás volna. A legtöbb csapat mostanra erőforrásainak nagyobb részét, illetve a tervezés jelentős hányadát a jövő évi autóra összpontosítja.”

„Már majdnem túl vagyunk az augusztuson is, és nagyon sok munka vár ránk, hogy jól felkészüljünk a következő évre – szóval elkerülhetetlen, hogy egyre nagyobb mértékben fókuszáljunk 2014-re.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint Button azon nyilatkozata, miszerint ő a dobogóért szeretne harcolni Spában, túlzottan optimista volt-e, Neale így felelt: „Szeretném leegyszerűsíteni ezt. Persze nem akarok szavakat adni a szájába, de úgy gondolom, az ő eufóriája inkább annak volt köszönhető, hogy az elmúlt néhány versenyen többször volt lehetősége az élmezőnyhöz közel autózni.”

„Spa egy fantasztikus hely, a versenyzők mindig alig várják, hogy itt versenyezzenek, és persze mi is nagyon szeretjük, de egy elképesztően nehéz pálya. Nem hinném, hogy van bárki is, aki magabiztosan érkezhet meg erre a helyszínre.”

„Az autó sokat fejlődött nyáron, ez kétségtelen – mindkét versenyzőnk képes a pontszerzésre, és láthattunk néhány kettős pontszerzést is, ami igazán örömteli. Hihetetlenül keményen dolgoztunk azért, hogy elkészüljünk ezzel a fejlesztési csomaggal Magyarországra. Végül nem került bele minden, amit szerettünk volna, szóval Spában is folytatjuk majd a munkát.”

„De egyértelmű, hogy nem értük el azt ezzel az autóval, amit szerettünk volna, és még mindig elképesztően sok munka vár ránk annak érdekében, hogy megértsük a dolgokat, és megfelelő formában legyünk a következő idényben.”

„Azt gondolom, küszködni fogunk azzal, hogy az élre kerüljünk, de persze reménykedünk abban, hogy sikerül tovább javulnunk az évad hátralévő részében.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!