A McLaren is feltette autójára a trendi motorborítást - F1VILÁG.HU

A McLaren is feltette autójára a trendi motorborítást

HIRDETÉS

A McLaren tovább folytatja idei autója továbbfejlesztését, amit az is bizonyít, hogy a wokingi alakulat már az e heti tesztek nyitónapján bemutatta vadonatúj, “cápauszony” szerű motorborítását a Német Nagydíjnak is helyet adó Hockenheimben.

A McLaren tovább folytatja idei autója továbbfejlesztését, amit az is bizonyít, hogy a wokingi alakulat már az e heti tesztek nyitónapján bemutatta vadonatúj, “cápauszony” szerű motorborítását a Német Nagydíjnak is helyet adó Hockenheimben.

Két nappal azután, hogy Lewis Hamilton a brit futamon aratott győzelmével visszahozta bajnoki esélyeit, a McLaren egy intenzív háromnapos tesztprogramba kezdett Németországban, ahol már az első napon pályára vitte vadonatúj, a Red Bull, a Renault, és a Force India által is használt “cápauszony” szerű motorborítását.

Bár esőben vette kezdetét a mai tesztprogram, a pálya nagy része már felszáradt, így a McLarennek lehetősége lesz arra, hogy kielemezze az új motorborítás használatával járó előnyöket és hátrányokat, mielőtt még eldönti, beveti-e az új elemet a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjon.

A McLaren F1 ügyvezetője, Martin Whitmarsh szerint legújabb fejlesztéseik kulcsszerepet játszhatnak abban, hogy a brit gárda harcban tudjon maradni a Ferrarival a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

“Úgy gondolom, hogy a csapat fantasztikus munkát végzett, és folyamatosan fejlesztette az autót az elmúlt két versenyen, ami most kezd megtérülni” – mondta Whitmarsh az Autosportnak.

“A bajnoki címért folytatott küzdelem olyan, mint a tavalyi évben. Nyilván vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, attól függően, hogy milyen munkát végzünk. Folyamatosan fejlődünk, de a Ferrari sem áll le a munkával, és ők is javulnak. Nekünk viszont az a dolgunk, hogy gyorsabb ütemben fejlődjünk.”

Whitmarsh ismét elmondta, hogy véleménye szerint a múlt hétvégi siker nem is jöhetett volna jobbkor versenyzője számára, hiszen ezzel Hamilton ismét visszanyerte önbizalmát az elmúlt versenyeken elszenvedett vereség után.

“Lewis még mindig a tanulási fázisban van, miután álomstartot vett a tavalyi évben, mikor minden a legnagyobb rendben volt körülötte” – mondta a szakember.

“Idén viszont volt egy-két olyan dolog, ami nem úgy alakult, ahogy azt terveztük, miközben az emberek elvárásai hatalmasak voltak vele szemben. Azonban még csak 26 Forma-1-es versenyt teljesített, és ez alatt a 26 verseny alatt szinte mindenkinél több pontot szerzett, így nem mondhatni, hogy rosszul kezdett.”

“A bajnokság élére ugrott Silverstone-ban. Már sokkal tapasztaltabb versenyző, és véleményem szerint a csapat is egyre jobb, így minden adott ahhoz, hogy érdekes legyen a bajnokság második fele” – tette hozzá Whitmarsh.

Hirdetés

Hamilton 1:15.550-es idejével az élen végzett a délelőtti tréningen, fél másodperccel megelőzve az őt követő Nico Rosberget.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!