A McLaren „jó autóra” számít 2019-ben

Fotó: McLaren
AutÛdromo Hermanos RodrÌguez, Mexico City Saturday 27 October 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST4291
„Jó autót jósol” a 2019-es Forma-1-es szezonra a McLaren csapata, mely azt reméli, az elmúlt időszakban elvégzett átszervezések meghozzák gyümölcsüket.

„Jó autót jósol” a 2019-es Forma-1-es szezonra a McLaren csapata, mely azt reméli, az elmúlt időszakban elvégzett átszervezések meghozzák gyümölcsüket.

A wokingi gárda a száguldó cirkusz történetének második legeredményesebb csapata, 2012 óta azonban képtelen volt versenyt nyerni, a 2014-es idénynyitó óta pedig dobogón sem állt.

A McLaren tavaly már nem a Honda, hanem a Renault V6-os erőforrásait használta az F1-ben, ám ez sem hozta meg a várt eredményt: a csapat kiábrándítóan szerepelt, év közben pedig kiderült, komoly tervezési gondok vannak az MCL33-as kódjelű autóval.

Tavaly nyáron távozott a csapattól Eric Boullier versenyigazgató, hamarosan pedig csatlakozik az istállóhoz technikai igazgatóként James Key. A McLaren ráadásul a múlt héten bejelentette, az F1-es csapat irányítását a Porschétől érkező Andreas Seidlre bízzák.

Az Autosport International Show című rendezvényen Zak Brown ügyvezető azt mondta, a 2019-es szezon „nagy év lehet” a csapat számára.

„Egy jó autót jósolunk. A téli fejlesztések a tervek szerint mentek, de persze nem tudjuk, mit csinálnak a riválisok – márpedig erős ellenfelek vannak, sőt, egyre erősebbek” – mondta a szakember.

„Jó visszajelzésekre lesz szükség az új versenyzőktől. Ez egy nagyban eltérő autó lesz a 2018-ashoz képest. Azt akarjuk, hogy keményen versenyezzenek vele. Természetesen a csapattársak egymással is keményen harcolnak, de ők jól kijönnek egymással, remek srácok. És ahhoz, hogy előrelépjünk, mindkét autóval pontszerző helyeken kell végeznünk.”

„Ők is pontosan tudják ezt. Ez a csapat célja.”

A McLarentől az elmúlt idény végén távozott a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, valamint Stoffel Vandoorne is. A csapat így 2019-ben a Carlos Sainz – Lando Norris kettőssel vág neki a bajnokságnak.

A McLarennél azt mondják, megértették azokat a problémákat, melyek az MCL33-as alapvető aerodinamikai hibáihoz vezettek.

„A gyárban mindenki rendkívül keményen dolgozott azért, hogy egy jobb autót építsünk a 2018-asnál – ezek a srácok ugyanis nem akarják a tavalyi autót vezetni!” – mondta Brown.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!