Friss hírek

A McLaren „jó autóra” számít 2019-ben

„Jó autót jósol” a 2019-es Forma-1-es szezonra a McLaren csapata, mely azt reméli, az elmúlt időszakban elvégzett átszervezések meghozzák gyümölcsüket.

„Jó autót jósol” a 2019-es Forma-1-es szezonra a McLaren csapata, mely azt reméli, az elmúlt időszakban elvégzett átszervezések meghozzák gyümölcsüket.

A wokingi gárda a száguldó cirkusz történetének második legeredményesebb csapata, 2012 óta azonban képtelen volt versenyt nyerni, a 2014-es idénynyitó óta pedig dobogón sem állt.

A McLaren tavaly már nem a Honda, hanem a Renault V6-os erőforrásait használta az F1-ben, ám ez sem hozta meg a várt eredményt: a csapat kiábrándítóan szerepelt, év közben pedig kiderült, komoly tervezési gondok vannak az MCL33-as kódjelű autóval.

Tavaly nyáron távozott a csapattól Eric Boullier versenyigazgató, hamarosan pedig csatlakozik az istállóhoz technikai igazgatóként James Key. A McLaren ráadásul a múlt héten bejelentette, az F1-es csapat irányítását a Porschétől érkező Andreas Seidlre bízzák.

Az Autosport International Show című rendezvényen Zak Brown ügyvezető azt mondta, a 2019-es szezon „nagy év lehet” a csapat számára.

„Egy jó autót jósolunk. A téli fejlesztések a tervek szerint mentek, de persze nem tudjuk, mit csinálnak a riválisok – márpedig erős ellenfelek vannak, sőt, egyre erősebbek” – mondta a szakember.

„Jó visszajelzésekre lesz szükség az új versenyzőktől. Ez egy nagyban eltérő autó lesz a 2018-ashoz képest. Azt akarjuk, hogy keményen versenyezzenek vele. Természetesen a csapattársak egymással is keményen harcolnak, de ők jól kijönnek egymással, remek srácok. És ahhoz, hogy előrelépjünk, mindkét autóval pontszerző helyeken kell végeznünk.”

„Ők is pontosan tudják ezt. Ez a csapat célja.”

A McLarentől az elmúlt idény végén távozott a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, valamint Stoffel Vandoorne is. A csapat így 2019-ben a Carlos Sainz – Lando Norris kettőssel vág neki a bajnokságnak.

A McLarennél azt mondják, megértették azokat a problémákat, melyek az MCL33-as alapvető aerodinamikai hibáihoz vezettek.

„A gyárban mindenki rendkívül keményen dolgozott azért, hogy egy jobb autót építsünk a 2018-asnál – ezek a srácok ugyanis nem akarják a tavalyi autót vezetni!” – mondta Brown.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!