A McLaren jobb szereplést vár a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

A McLaren jobb szereplést vár a Hungaroringen

HIRDETÉS

Martin Whitmarsh bízik abban, hogy csapata eredményesebben szerepel majd a hétvégi Magyar Nagydíjon, miután képtelen volt felvenni a harcot legnagyobb ellenfeleivel az elmúlt versenyen Hockenheimben.



A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh bízik abban, hogy csapata eredményesebben szerepel majd a hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon, miután képtelen volt felvenni a harcot legnagyobb ellenfeleivel az elmúlt versenyen Hockenheimben.

Annak ellenére, hogy élesben is bevetette legújabb fejlesztéseit, az új kipufogórendszert, és az ahhoz szorosan kapcsolódó módosított diffúzort, a wokingi alakulat nem tudott harcba szállni a Ferrari és a Red Bull Racing duójával a Német Nagydíjon, ahol versenyzői a negyedik, illetve az ötödik helyen futottak be.

Bár Whitmarsh tisztában van azzal, hogy a hétvégén sem lesz sokkal könnyebb dolguk, bízik abban, hogy a magyar pálya karakterisztikája lehetővé teszi, hogy versenyképesebbek legyenek, és eredményesebben szerepeljenek.

„Miközben tudatában vagyunk annak, hogy a versenytempónk elmaradt riválisainkétól az elmúlt versenyen Hockenheimben, az MP4/25 minden bizonnyal jobban fog teljesíteni a nagyobb leszorítóerőt megkövetelő Hungaroringen” – mondta a csapatfőnök.

„Továbbá egy versenyt már teljesítettünk az áramoltatott duffúzorral, így a birtokunkban lévő adatok segítségével tovább tudunk javítani a koncepción, és eredményesebbé, hatékonyabbá tehetjük azt.”

Whitmarsh azt is elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy egy kiváló eredménnyel kezdhessék meg a négyhetes nyári szünetet, és továbbra is megtartsák vezető pozíciójukat mindkét bajnokságban.

Button, aki a Magyar Nagydíjon aratta első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, még a Honda színeiben 2006-ban, szintén magabiztosan várja a hétvégi megmérettetést, ahol reményei szerint eredményesen szerepelhet csapata.

„Hockenheim után azt gondolom, hogy sokkal optimistábban érkezhetünk meg Budapestre, ahol a csapat tradicionálisan jól szokott teljesíteni, és úgy érezzük, hogy egy olyan nagy leszorítóerős konfigurációval rendelkezünk, ami jól feküdhet a pályán” – magyarázta a bajnoki címvédő.

Hirdetés

„Minden egyes edzés után többet és többet tudunk az új padlólemezről és diffúzorról, továbbá úgy érzem, hogy nagyon hasznos adatokat gyűjtöttünk a vasárnapi versenyen Németországban.”

„Most azon kell lennünk, hogy maximalizáljuk a csomagunkban rejlő potenciált, és bízom abban, hogy egy eredményes versenyt teljesítünk a nyári szünet előtt, ez a csapat összes dolgozójának motivációt és erőt adna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!