A McLaren jobb szereplést vár a Hungaroringen

Martin Whitmarsh bízik abban, hogy csapata eredményesebben szerepel majd a hétvégi Magyar Nagydíjon, miután képtelen volt felvenni a harcot legnagyobb ellenfeleivel az elmúlt versenyen Hockenheimben.A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh bízik abban, hogy csapata eredményesebben szerepel majd a hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon, miután képtelen volt felvenni a harcot legnagyobb ellenfeleivel az elmúlt versenyen Hockenheimben.

Annak ellenére, hogy élesben is bevetette legújabb fejlesztéseit, az új kipufogórendszert, és az ahhoz szorosan kapcsolódó módosított diffúzort, a wokingi alakulat nem tudott harcba szállni a Ferrari és a Red Bull Racing duójával a Német Nagydíjon, ahol versenyzői a negyedik, illetve az ötödik helyen futottak be.

Bár Whitmarsh tisztában van azzal, hogy a hétvégén sem lesz sokkal könnyebb dolguk, bízik abban, hogy a magyar pálya karakterisztikája lehetővé teszi, hogy versenyképesebbek legyenek, és eredményesebben szerepeljenek.

„Miközben tudatában vagyunk annak, hogy a versenytempónk elmaradt riválisainkétól az elmúlt versenyen Hockenheimben, az MP4/25 minden bizonnyal jobban fog teljesíteni a nagyobb leszorítóerőt megkövetelő Hungaroringen” – mondta a csapatfőnök.

„Továbbá egy versenyt már teljesítettünk az áramoltatott duffúzorral, így a birtokunkban lévő adatok segítségével tovább tudunk javítani a koncepción, és eredményesebbé, hatékonyabbá tehetjük azt.”

Whitmarsh azt is elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy egy kiváló eredménnyel kezdhessék meg a négyhetes nyári szünetet, és továbbra is megtartsák vezető pozíciójukat mindkét bajnokságban.

Button, aki a Magyar Nagydíjon aratta első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, még a Honda színeiben 2006-ban, szintén magabiztosan várja a hétvégi megmérettetést, ahol reményei szerint eredményesen szerepelhet csapata.

„Hockenheim után azt gondolom, hogy sokkal optimistábban érkezhetünk meg Budapestre, ahol a csapat tradicionálisan jól szokott teljesíteni, és úgy érezzük, hogy egy olyan nagy leszorítóerős konfigurációval rendelkezünk, ami jól feküdhet a pályán” – magyarázta a bajnoki címvédő.

„Minden egyes edzés után többet és többet tudunk az új padlólemezről és diffúzorról, továbbá úgy érzem, hogy nagyon hasznos adatokat gyűjtöttünk a vasárnapi versenyen Németországban.”

„Most azon kell lennünk, hogy maximalizáljuk a csomagunkban rejlő potenciált, és bízom abban, hogy egy eredményes versenyt teljesítünk a nyári szünet előtt, ez a csapat összes dolgozójának motivációt és erőt adna.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS