Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

A McLaren jövőre a Red Bull legyőzésére hajt

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A McLaren jövőre a Red Bull legyőzésére hajt

Martin Whitmarsh úgy véli, Wokingban minden adott ahhoz, hogy az elmúlt év hibáiból tanulva jó felkészülési időszakot teljesítsenek a következő idényt megelőzően, hogy aztán méltó ellenfelei legyen legfőbb riválisaiknak.


Martin Whitmarsh úgy véli, Wokingban minden adott ahhoz, hogy az elmúlt év hibáiból tanulva jó felkészülési időszakot teljesítsenek a következő idényt megelőzően, hogy aztán méltó ellenfelei legyen legfőbb riválisaiknak.

Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes csapatfőnöke úgy véli, Wokingban minden adott ahhoz, hogy az elmúlt év hibáiból tanulva jó felkészülési időszakot teljesítsenek a következő idényt megelőzően, hogy aztán méltó ellenfelei legyen legfőbb riválisaiknak.

A McLaren idén nem tudott harcba szállni a bajnoki címért a Red Bull Racinggel, noha hat versenyt sikerült megnyernie Jenson Button és Lewis Hamilton révén.

A wokingi gárda másodikként zárta a bajnokságot, mely egyébként igencsak nehézkesen indult számára, hiszen a téli tesztidőszakban komoly problémákkal találta szemben magát.

Whitmarsh elárulta, kétségtelen, hogy a Red Bull elképesztő munkát végzett 2011-ben, ám jobban teszi, ha számol a McLarennel a következő idényben.

„Teljesítmény és megbízhatóság szempontjából nagyon jó munkát végeztek, de ez megváltozhat” – figyelmeztetett a wokingi alakulat csapatfőnöke. „Mi is ott voltunk. Nekünk is volt két egymást követő vb-címünk, aztán veszítettünk a formánkból, szóval támadni fogunk, hogy mi legyünk az élen.”

A McLaren 1998-ban és 1999-ben egymás után kétszer hódította el a bajnoki elsőséget Mika Häkkinen révén, ez időszakot követően azonban hét évig nem termett babér számára.

Whitmarsh biztos benne, a McLaren tanult hibáiból, így az előttünk álló tesztidőszakban jóval eredményesebb lehet, mint legutóbb.

„Részt vettem a projekt egyik múlt heti ülésén, és sikerült előrelépéseket tennünk, szóval nagyon jó érzésekkel távoztam.”

„Az idény során láthattuk, mit csinálnak a riválisok, voltak referenciapontok. De télen kikerülnek a látókörünkből, és gyakorlatilag vakon repülünk.”

„Voltak olyan évek, amikor úgy búcsúztunk el a téltől, hogy csak félig voltunk magabiztosak, mégis minden jó volt. De volt olyan is, amikor elértük a céljainkat, de aztán mások túl is szárnyalták azokat ott.”

„Most meg kell tartanunk a lendületet, azt gondolom, a csapat remek munkát végez, és meggyőződésem, hogy jövőre mindkét versenyzőnk jó formában lesz majd.”

„Azt hiszem, sokkoló telünk volt legutóbb, talán soha nem volt még ilyen rossz. Közel sem voltunk versenyképesek, és az Ausztrál Nagydíjat megelőzően még egy komplett versenytávot sem futottunk.”

„Nem így kellene kezdenünk egy szezont. A történtek után meghoztunk bizonyos döntéseket, és remélhetőleg sikerült is tanulnunk az esetből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!