Friss hírek

A McLaren kemény versenyre számít Malajziában

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh biztos abban, hogy nehéz dolguk lesz a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon, ahol még jobban kijöhetnek az aero csomag gyengéi, miután a vártnál jobban szerepeltek a szezonnyitón.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh biztos abban, hogy nehéz dolguk lesz a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon, ahol még jobban kijöhetnek az aero csomag gyengéi, miután a vártnál jobban szerepeltek a szezonnyitón.

A wokingi gárda vezetése már a téli teszteken elismerte, gondjai vannak új autójával, ami nem úgy teljesít, ahogy azt várták tőle a szélcsatornában elvégzett vizsgálatok után.

Annak ellenére, hogy úgy tűnt, a csapatnak pont nélkül kell távoznia, Hamilton végül a 3. helyen végzett, miután megbüntették az előtte befutó Jarno Trullit, aki sárga jelzés alatt előzte meg a futam utolsó köreiben.

Whitmarsh ugyan elégedett volt csapata hétvégi szereplésével, továbbra is tisztában van azzal, hogy még nagyon messze vannak az élbolytól.

“Úgy gondolom, reálisan látjuk az esélyeinket” – mondta a brit szakember. “Speciális körülmények voltak itt: nagy volt a lemorzsolódás, szerintem jó volt a stratégiánk, és Lewis kiválóan vezetett.”

“Azonban nem hiszem, hogy támaszkodhatnánk erre az eredmémnyre, és nem várhatjuk azt, hogy folyamatosan ott leszünk a pontszerző helyeken. Mindenképpen gyorsabb autóra van szükségünk.”

“Meg kell vallanom, nagyon nehéz versenyre számítunk Malajziában. Fejleszteni fogunk az autón, azonban ez egy gyors, technikás pálya, és egyelőre nincs elég tapadásunk, így biztos vagyok abban, hogy nagyon kemény lesz a futam számunkra” – folytatta.

Arra a kérdésre, hogy mikorra foghatják be a Brawn GP-t, Whitmarsh a következőket felelte: “Azt gyanítom, hogy jó barátaink a Brawn GP-nél, nem fognak a fenekükön ülni, és ránk várni, hanem a továbbiakban is mindent megtesznek azért, hogy előrébb lépjenek, így nem lesz könnyű befogni őket. A következő néhány versenyen biztosan nem üthetjük meg a szintjüket.”

A csapatfőnök szombaton a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy azért maradtak le riválisaiktól, mert csak későn tudták megkezdeni az idei autó intenzív fejlesztését, hiszen az utolsó futamig harcban voltak a bajnoki címért.

Whitmarsh azt is megerősítette, hogy új elemek kerülnek az MP4/24-es modellbe a jövő hétvégi maláj futamon, ám azoktól sem várhat megváltást a csapat.

“Egy igen agresszív fejlesztési stratégiánk van” – mondta. “Mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy minél előbb visszatérhessünk az élre. Lesznek új elemeink a következő versenyeken, és mindaddig nagyon keményen fogunk hajtani, míg olyan helyzetbe nem kerülünk, hogy folyamatosan ott lehetünk a pontszerző helyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!