Friss hírek

A McLaren kezelni tudja majd a két bajnokot

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh biztos abban, hogy harmonikus lesz a kapcsolat versenyzői között, akik egyenlő feltételekkel, ugyanolyan esélyekkel szállhatnak majd harcba a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért a jövő évben a Forma-1-ben.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh biztos abban, hogy harmonikus lesz a kapcsolat versenyzői között, akik egyenlő feltételekkel, ugyanolyan esélyekkel szállhatnak majd harcba a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért a jövő évben a Forma-1-ben.

A wokingi alakulat a múltban már nem egyszer járt pórul azzal, hogy két élversenyzőt ültetett autójába, elég csak visszaemlékezni a két évvel ezelőtt történtekre, mikor hatalmas belharc folyt Lewis Hamilton és Fernando Alonso között, de az idősebbekben még talán most is elevenen élnek a Senna és Prost közti “pofozkodások” a 80-as évek végéről.

A McLaren most is beválasztott: 21 év után ismét két világbajnokot ültet autójába, ugyanis Jenson Button lesz Hamilton csapattársa a 2010-es bajnokságban.

Mindez azonban nem aggasztja a vezetőséget, mert mindenki meg van győződve arról, hogy a két brit pilóta megtalálja majd a közös hangot egymással, és harmonikus lesz a kapcsolatuk.

“Mindig is arra törekedtünk, hogy a két lehető legjobb versenyzőt szerezzük meg, és Jenson, illetve Lewis személyében úgy érezzük, hogy nem csak a leggyorsabb párosunk, hanem a két legerősebb, legprofibb, és legelhivatottabb versenyző is a miénk lesz jövőre a Forma-1-ben” – mondta Whitmarsh.

“Továbbá abban is teljesen biztos vagyok, hogy sikerrel tudjuk kezelni és kordában tartani a két versenyző egymást kiegészítő képességeit.”

“Mérnökeink már alig várják, hogy megkezdhessék a munkát Jensonnal, és meggyőződésem, hogy egy ilyen erős és dinamikus versenyzői felállás egy még egészebb és versenyképesebb szervezetté tesz minket. Most már csak az a dolgunk, hogy egy győztes autót biztosítsunk Jenson és Lewis számára.”

“Motiváltak vagyunk és minden eddiginél jobban ki vagyunk éhezve a sikerre. Nem titkoljuk jövő évre kitűzött céljainkat: a Vodafone McLaren Mercedes mindkét bajnokságot meg akarja nyerni, és Jensonnal illetve Lewisszal a fedélzeten, úgy érezzük, hogy erre nagyobb esélyünk van, mint a többieknek.”

Sokáig úgy volt, hogy Button marad a Brawn GP-nél, amely a jövő évben már Mercedes GP néven, gyári csapatként fut tovább a Forma-1-ben, miután a német autógyártó többségi tulajdonrészt szerzett a brackley-i bázisú alakulatból.

A brit pilóta végül nem tudott megegyezni az anyagiakban, és ezért sem hosszabbította meg szerződését csapatával, ám Whitmarsh elmondta, hogy Buttont nem a pénz vezérelte, más okok miatt döntött a váltás mellett – bár állítólag néhány millió fonttal mégis többet kap.

“Tisztázni szeretném, hogy Jenson döntését nem a pénz motiválta. Semmivel sem fizetünk neki többet, mint amennyit másnál is kapna” – tette hozzá a szakember, aki szerint Jenson minden eddiginél motiváltabb, hogy megmutassa valódi képességeit egy fantasztikus évad után.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!