Friss hírek

A McLaren kihozta magából a maximumot

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh tisztában van azzal, hogy még rengeteget kell javulniuk, de úgy érzi, csapata mindent kihozott magából a Kínai Nagydíjon, ahol mindkét versenyzője pontokat szerzett, idén először.

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh tisztában van azzal, hogy még rengeteget kell javulniuk, de úgy érzi, csapata mindent kihozott magából a Kínai Nagydíjon, ahol mindkét versenyzője pontokat szerzett, idén először.

Heikki Kovalainen és Lewis Hamilton az ötödik, illetve a hatodik helyen végzett a kínai futamon, ahol a Red Bull és a Brawn GP duója befoghatatlannak bizonyult.

Whitmarsh úgy gondolja, hogy ez volt a maximum, amit elérhettek Sanghajban, így elégedett a dupla pontszerzéssel, mellyel csapata “felugrott” a bajnokság negyedik helyére.

“Örülök, hogy a csapat újabb pontokat szerzett” – mondta a szakember. “Fura, hogy egy igen bizarr kezdés után, máris a negyedik helyen állunk a konstruktőrök versenyében, azonban a csapat megérdemli. Nagyon, de nagyon keményen dolgoztunk.”

“Azonban tudjuk, hogy autónk nem elég versenygépes jelen pillanatban, így nagyon sok munka vár még ránk, hogy minden egyes versenyen előrelépést tudjunk elérni.”

“Hosszú még az út, de a körülményekhez képest egy elfogadható eredményt értünk el. Úgy gondolom, nem volt meg a megfelelő sebességünk ahhoz, hogy felvegyük a harcot a Red Bull és a Brawn párosával, így az ötödik, hatodik hely jó eredménynek mondható.”

Annak ellenére, hogy a világbajnoki címvédő többször is megpördült a vizes pályán, a csapatfőnök dicsérő szavakkal illette Hamiltont, aki véleménye szerint magabiztosan vezetett, ahogy az egy ilyen kvalitású versenyzőtől elvárható.

“Lewis pokolian hajtott az egész versenyen, minden lehetőséget kihasznált. Talán előrébb is végezhetett volna, de kiváló munkát végzett, a futam elején egészen az ötödik helyig jutott” – magyarázta Whitmarsh.

“Ha ennyire keményen hajtasz, időközönként elbukhatsz. Szerintem ez is bizonyítja, hogy mennyire magabiztos, és pontosan ez az, amit el lehet várni egy versenyzőtől. Szóval azt gondolom, kiváló munkát végzett.”

A csapatfőnök Kovalainent is dicsérte, aki csapattársával ellentétben egyetlen apró hibát sem vétett az esőben, és végül az ötödik pozícióban végzett, így megelőzte Hamiltont az egyéni pontversenyben.

“Ami Heikkit illeti, két nagyon nehéz verseny után, egyetlen hibát sem vétett az esőben, ami lenyűgöző” – tette hozzá Whitmarsh.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!