A McLaren közölte Ricciardóval, szerződést kíván bontani vele - F1VILÁG.HU

A McLaren közölte Ricciardóval, szerződést kíván bontani vele

Hivatalosan is közölte Daniel Ricciardóval a McLaren Forma-1-es csapata, hogy az idei szezont követően fel kívánja bontani eredetileg 2023 végéig szóló megállapodásukat – értesült a brit sajtó.

Ahogyan arról pénteken lapunk is beszámolt, sajtóhírek szerint a McLaren megállapodást kötött Oscar Piastrival, aki így az Alpine helyett a wokingi istálló színeiben debütál a Forma-1-ben 2023-ban.

A Motorsport.com című internetes portál értesülései szerint a McLaren már közölte is Daniel Ricciardóval, szeretné felbontani közös megállapodásukat az évad végén. Az ausztrál pilóta még 2020 elején – amikor még a Renault-nál versenyzett – három évre szóló megállapodást kötött a csapattal, most pedig a feleknek meg kell állapodniuk a szakítás mikéntjéről. Úgy tudni, Ricciardo mindenképpen szeretne a Forma-1-ben maradni, szolgálatai iránt pedig több csapat érdeklődik.

Ricciardo számára a legvonzóbb opció az Alpine lehet, ahol Fernando Alonso helyét vehetné át. Az enstone-i istállónál korábban két idényt eltöltött már, mielőtt a McLarenhez szerződött.

Úgy tudni, a McLaren néhány héttel ezelőtt kezdte el feltérképezni a lehetőségeket Piastri szerződtetésével kapcsolatban. Az istállót irányító Andreas Seidl kiváló kapcsolatot ápol az ausztrál menedzserével, Mark Webberrel, hiszen korábban együtt dolgoztak a Porschénál a stuttgarti gyártó WEC-programjában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!