A McLaren leállítja idei autója fejlesztését

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh elárulta, hogy a wokingi gárda a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon mutatja be utolsó nagyobb javítócsomagját az idei évben, mielőtt még teljes erőbedobással megkezdené a munkát jövő évi versenyautóján.

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh elárulta, hogy a wokingi gárda a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon mutatja be utolsó nagyobb javítócsomagját az idei évben, mielőtt még teljes erőbedobással megkezdené a munkát jövő évi versenyautóján.

A brit bázisú alakulat borzalmasan kezdte az évet, ám ahelyett, hogy átcsoportosította volna erőforrásait a jövő évi modellre, tovább folytatta idei autója fejlesztését, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a július végi Magyar Nagydíjon győzelmet aratott, és azóta is az élmezőnyt erősíti.

“Az utóbbi futamokon látott teljesítményünk egyre inkább azt bizonyítja, hogy helyes irányban fejlesztettük az MP4/24-et, és magabiztosan várjuk a Szingapúri Nagydíjat” – mondta Whitmarsh.

A csapatfőnök azt is elmondta, hogy bár eddig igen agresszíven fejlesztették jelenlegi modelljüket, a jövő hétvégi futamon vetik be idei utolsó átfogó javítócsomagjukat, és azt követően teljes erőbedobással a jövő évre fognak koncentrálni.

“Ezen a versenyen mutatjuk be utolsó nagyobb javítócsomagunkat az idei évben, mielőtt még minden erőforrásunkat átcsoportosítanánk a jövő évi versenygépünkre” – magyarázta.

“A tavalyi esemény fantasztikus siker volt, és bizonyította, hogy mit lehet elérni az F1-ben, ha előrelátó, odaadó, és körültekintő vagy. A Mercedes összes dolgozója nagyon várja a hátralévő négy tengerentúli futamot, ahol egy igen kiélezett, eseménydús, és váratlan harcot láthatunk majd a világbajnoki címért.”

“Bízunk abban is, hogy tartani tudjuk az eddig mutatott fejlődést, és sikeresen fejezzük be az évet” – tette hozzá a csapatfőnök.

A világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton elmondta, hogy a győzelemért fog harcolni a jövő hétvégi villanyfényes versenyen, ahol a tavalyi évben óvatosan versenyzett, mert hatalmas harcban volt a jelenleg sérüléséből lábadozó Felipe Massával.

“Emlékszem a tavalyi szingapúri versenyemre, ahol minden arról szólt, hogy csak minimálisan veszítsek az előnyömből, fél szemmel a bajnokságra gondoltam, és nem vállaltam túl nagy kockázatot” – mondta a brit pilóta.

“Idén viszont teljesen más a helyzet. Tudom, hogy már nem vagyok harcban a vb-címért, és a hátralévő versenyeken nagyon keményen fogok harcolni, hogy a lehető legtöbb győzelmet bezsebelhessem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!