Friss hírek

A McLaren maga mögött tartaná a Ferrarit

Annak ellenére, hogy már eldőlt a konstruktőri bajnoki cím sorsa, a McLaren minden erejével azon lesz, hogy megtartsa előnyét a Ferrarival szemben, és megszerezze a második pozíciót a gyártók versenyében az idei évben.


Annak ellenére, hogy már eldőlt a konstruktőri bajnoki cím sorsa, a McLaren minden erejével azon lesz, hogy megtartsa előnyét a Ferrarival szemben, és megszerezze a második pozíciót a gyártók versenyében az idei évben.

Azzal, hogy Sebastian Vettel az első, csapattársa, Mark Webber a második helyen végzett a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon, a Red Bull Racing megszerezte első konstruktőri bajnoki címét a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

Az egyéni bajnoki cím sorsa azonban még továbbra is nyitott, négyen pályáznak a végső győzelemre, köztük Lewis Hamilton, aki 24 pontos lemaradásban vághat neki az utolsó versenynek, ami azt is jelenti, hogy csak minimális esélye van a bajnoki cím megszerzésére.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban elmondta, hogy bár elsősleges céljuk az egyéi bajnoki cím elhódítása, nagyon fognak figyelni arra is, hogy megtartsák 32 pontos előnyüket a Ferrarival szemben, és megszerezzék a második helyet a konstruktőrök versenyében.

„Bár mindegyikünk számára nagyon frusztráló, hogy már nincs esélyünk megszerezni a konstruktőri bajnoki címet, mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy megtartsuk második helyünket, sőt növeljük előnyüket a harmadik helyen álló Ferrarival szemben” – mondta Whitmarsh.

„Mind Jenson (Button), mind Lewis kiváló versenyt teljesített Interlagosban, és az igazság az, hogy egy újabb dupla pontszerzés legközelebbi riválisaink elé emel bennünket.”

„Azonban ami még fontosabb, hogy Lewisszal még harcban vagyunk az egyéni vb-címért, bár valljuk be, hogy igen csekély az esélyünk.”

“Mindezek ellenére tisztában vagyunk azzal, hogy Lewis egy kiváló versenyző, és készen áll arra, hogy megszerezze pályafutása második bajnoki címét a Forma-1-ben.”

Whitmarsh természetesen jól tudja, hogy Hamilton sikeréhez nagyban szükség van arra, hogy Alonso és a Red Bull versenyzői hatalmasat hibázzanak, de hozzátette, hogy a McLaren mindent meg fog tenni azért, hogy egy ütőképes autót biztosítson pilótájának.

„Nem szabad elfelejteni, hogy Lewis már harmadik alkalommal utazik úgy a szezonzáróra, hogy eséllyel pályázik a bajnoki cím megszerzésére, pedig még csak négy bajnokságot teljesített a Forma-1-ben” – folytatta a csapatfőnök.

„Ismerve Lewist, biztos vagyok abban, hogy nagyon keményen fog versenyezni, és mindent elkövet majd azért, hogy nyomás alatt tartsa riválisait, és így maximalizálja helyezéseit.”

„Egyértelmű célokkal és feladattal érkezünk meg az utolsó versenyre: minden támogatást meg kell adnunk Lewisnak ahhoz, hogy életben tartsa bajnoki esélyeit.”

“Egy abszolút megbízható autót kell a rendelkezésére bocsátanunk, jól ki kell alakítanunk a stratégiánkat, hiszen akár egyetlen hiba is végzetes lehet a hajrában.”

„Talán egy kicsit optimistán hangzik, de meg vagyok győződve arról, hogy Lewis, Jenson, és a Vodafone McLaren Mercedes komoly szerepet kaphat a szezonzárón, ami biztos vagyok abban, hogy egy hihetetlen izgalmakat tartogató végjáték lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!