A McLaren magabiztos Ricciardo utódlásával kapcsolatban a Piastri-vita ellenére - F1VILÁG.HU

A McLaren magabiztos Ricciardo utódlásával kapcsolatban a Piastri-vita ellenére

Magabiztos jövő évi versenyzőpárosával kapcsolatban a McLaren Forma-1-es csapata, noha nem lehet még 100 százalékosan biztos abban, hogy Oscar Piastri a csapat rendelkezésére tud állni 2023-ban.

A brit istálló szerdán jelentette be, az idei szezont követően megválik Daniel Ricciardótól, aki még 2021-ben csatlakozott a csapathoz. Mivel az elmúlt másfél év a tavalyi, monzai győzelmet leszámítva kiábrándítóan alakult, a felek jobbnak látták, ha jövőre külön utakon folytatják.

Pedig Ricciardo szerződése 2023 végéig szólt, a McLarennél viszont úgy éreztük, szükség van a változtatásra a gyenge eredmények után. A csapat Oscar Piastrit szerződtette le 2023-ra, egyelőre azonban nem lehet biztos abban, hogy az ausztrál tehetség a rendelkezésére tud állni jövőre, a fiatal versenyző ugyanis szerződéses vitába keveredett jelenlegi munkaadójával, az Alpine-nal, mely még a Magyar Nagydíjat követő napokban jelentette be, ő veszi majd át az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso helyét. Néhány órával később aztán Piastri jelezte, esze ágában sincs az Alpine színeiben versenyezni jövőre.

Az ügyet az F1 szerződésekkel foglalkozó bizottsága vizsgálja, így Ricciardo távozásának bejelentésekor a McLaren még nem erősíthette meg azt, hogy Lando Norris csapattársa 2023-ban Piastri lesz majd. Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója ugyanakkor szerdán újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, nincsenek aggályaik a jövő évvel kapcsolatban.

„Nyilvánvalóan nagyon magabiztosak vagyunk a jövőnkkel kapcsolatban, amit a megfelelő időben be is jelentünk majd” – mondta Brown. „Ezen a hétvégén szeretnénk újra versenyezni, és fontosnak tartottuk, hogy megtegyük most a bejelentést.”

„Nagyon barátságos és baráti a kapcsolatunk Daniellel, nyilván kiábrándító, hogy így ér véget, de az olyan dolgokra emlékszünk szívesen, mint Monza, ami számomra a McLarennél eltöltött időszakom legizgalmasabb pillanata volt azzal, hogy ott állhattam a dobogón Daniellel és Landóval.”

„Szóval igen, kiábrándító a végkifejlet, de izgatottak vagyunk az év mérlege miatt, ahogy Daniel is, és a megfelelő pillanatban bejelentjük jövőbeli terveinket.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl arról beszélt, korainak tartja még, hogy Piastri szerződtetésének kockázatairól beszéljenek egy olyan versenyző menesztése után, mint Ricciardo.

„Hogy őszinte legyek, nem akarok összehasonlításokba belemenni jelenleg” – mondta a szakember. „Ez a bejelentés most Danielről szól, és a spái hétvége is Danielről fog szólni. Szeretnénk továbblépni. Daniel is szeretne továbblépni a mostani bejelentés után. Ami pedig a jövőt illeti, majd később beszélünk róla.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!