Toszkán Nagydíj

A McLaren magyarázata az idei mélyrepülésre

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint a tavalyi szükségtelen pánik okolható idei gyenge teljesítményükért.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint a tavalyi szükségtelen pánik okolható idei gyenge teljesítményükért.

A wokingi gárda 1980 óta idén először nem állhatott dobogóra, jóllehet a tavalyi évet eredményesen fejezte be.

Whitmarsh úgy gondolja, hogy csapata tavaly nyáron egy kicsit összezavarodott, miután túlreagálta ideiglenes teljesítményromlását, pont akkor, mikor döntést kellett hozniuk a 2013-as versenygépük fejlesztési irányáról.

„A tavalyi évben egy gyors autónk volt. Ha pedig a szervezetünk megbízhatóbb lett volna, akkor azt hiszem, még a bajnokságot is megnyerhettük volna” – mondta a szakember.

„A tavalyi év közepe táján, mikor az idei autóról döntöttünk, azt hiszem, volt egy kisebb visszaesés a teljesítményünkben. Ezt pedig túlreagáltuk, pánikba estünk, és úgy gondoltuk, hogy valamit azonnal tennünk kell, hogy az idei autónkkal eredményesebbek legyünk, és ekkor rossz döntéseket hoztunk.”

A McLaren már az első versenyen látta, hogy nagyon rossz irányban kezdett el haladni, csúnyán le voltak maradva ellenfeleiktől a szezon első felében, ezért is döntöttek úgy vezetőségi szinten, hogy leállítják az idei fejlesztéseket és minél előbb a jövő évi autóra kezdenek el fókuszálni.

„Azt gondolom, hogy nem voltunk elég jók, sőt az első versenyeken egyre gyengébbek lettünk, hogy őszinte legyek” – folytatta. „Nagy volt a lemaradásunk, és azonnal elkezdtünk a következő évekre koncentrálni. Ez pedig limitálta azt, amit az idei évben el tudtunk érni.”

„A Red Bullt kivéve, azt hiszem, sikerült mindenkin hoznunk valamennyit. Az utolsó négy-öt versenyen már a Ferrarival, a Mercedesszel és a Lotusszal harcoltunk. Szóval sikerült így is előrelépést elérnünk, ami azt gondolom, hogy mindenképpen magabiztosságra adhat okot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS