A McLaren magyarázatot adott a gyenge kezdésre - F1VILÁG.HU

A McLaren magyarázatot adott a gyenge kezdésre

HIRDETÉS

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint a wokingi gárda most issza annak a levét, hogy a tavalyi évben az utolsó pillanatig harcban volt a bajnoki címért, és csak későn tudta megkezdeni idei autója intenzív fejlesztését.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint a wokingi gárda most issza annak a levét, hogy a tavalyi évben az utolsó pillanatig harcban volt a bajnoki címért, és csak későn tudta megkezdeni idei autója intenzív fejlesztését.

“Tavaly az utolsó versenyig fejlesztettük az autónkat, így most nem vagyunk olyan jó formában, mint ellenfeleink” – mondta a brit szakember az időmérő edzés után a BBC Sportnak.

“Ezt a döntést még a tavalyi évben hoztuk meg, és ez segített minket ahhoz, hogy megszerezzük az egyéni bajnoki címet, így azt kell mondanom, hogy egyrészről helyes döntés volt.”

“Viszont némely ellenfelünk – ahogy azt az időmérőn is láttuk – már tavaly ilyenkor megkezdte az idei autó fejlesztését, így nem meglepő, hogy most egy sokkal kiforrottabb autóval rendelkezik, mint mi. Szembe kell néznünk a tényekkel, és mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legkorábban felzárkózhassunk.”

A bajnoki címvédő, Lewis Hamilton nem véletlenül volt pesszimista az első futammal kapcsolatban, hiszen éppen, hogy csak bejutott az időmérő második etapjába, ám egy műszaki probléma miatt végül fel kellett adnia a küzdelmet.

Sőt, a brit pilóta autójában váltót is cserélt a csapat, így automatikusan visszasorolták az utolsó helyre, ám mivel a Toyota versenyzőit diszkvalifikálták az időmérőről, az utolsó előtti sorból vághat neki a holnapi futamnak.

Csapattársa, Heikki Kovalainen sem jutott sokkal előrébb, az említett büntetések után, a tizenkettedik helyről kezdheti meg a szezonnyitót, miután a második etapban képtelen volt tartani a lépést a többiekkel.

Whitmarsh tisztában van azzal, hogy le vannak maradva, azonban úgy érzi, csapata képes lesz a visszavágásra a szezon későbbi szakaszában – csak nehogy az már túl késő legyen.

“Tudjuk, hogy jelen pillanatban nem elég gyors az autónk ahhoz, hogy versenyeket nyerjen” – mondta. “Azonban Lewis és Heikki profi versenyzők, és láthatják, hogy sokat fejlődtünk az elmúlt néhány héthez képest, mikor még rosszabb formában voltunk.”

“A következő versenyeken tovább fogunk javítani autóinkon, és remélhetőleg minél hamarabb megoldást találunk az összes problémára. Úgy gondolom, hogy hosszú még a szezon és a csapat egyik dolgozója sem adta fel. Jelen pillanatban a bajnokság még teljesen nyitott” – tette hozzá a csapatvezető.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!