Költségplafon-ügy

A McLaren már Ausztráliában nyerni akar

A McLaren Mercedes teszt –és tartalékversenyzője, Gary Paffett biztos benne, csapata jó formában vághat majd neki a 2012-es idénynek, miután már a téli felkészülés során jó munkát tud végezni.


A McLaren Mercedes teszt –és tartalékversenyzője, Gary Paffett biztos benne, csapata jó formában vághat majd neki a 2012-es idénynek, miután már a téli felkészülés során jó munkát tud végezni.

A wokingi gárda az elmúlt évek során igencsak szenvedett a téli teszteken, legutóbb például kipufogójuk fejlesztésekor mentek el rossz irányba, mely miatt komoly hátrányba kerültek legfőbb riválisukkal, a Red Bull Racinggel szemben.

Hirdetés
 

Habár a csapat a 2011-es idény nyitófutamára, az Ausztrál Nagydíjra valamelyest összekapta magát, arra képtelen volt, hogy megdöntse az osztrákok hegemóniáját, akik Sebastian Vettel révén újra világbajnoki címnek örülhettek.

„Nehéz erről beszélni, mert általában kitűzzük magunknak a célokat, melyeket ugyan elérhetünk, az első teszten viszont mégis kiderülhet, hogy sehol sem vagyunk” – fogalmazott a McLaren tartalékosa, Gary Paffett.

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy a dolgok mennek, szépen fejlődünk, és már hónapok óta teszteljük az autót a szimulátorban. Azt hiszem, elégedettek lehetünk, pozitívan gondolkozhatunk az előttünk álló szezonról, tehát már csak meg kell várnunk, hogy pályára vigyük az autót és lássuk, hol is állunk, merre tovább.”

„Még sok fejlesztés hátravan, de egyre közelebb kerülünk az első versenycsomaghoz, utána pedig nyilvánvalóan lesznek komolyabb fejlesztések az európai helyszínekre – de én úgy gondolom, hogy minden remekül halad.”

„Kétségtelen, hogy 2009-ben és tavaly is olyan autóval kezdtünk, mely nem volt túl versenyképes, pláne nem a teszteken. De azt gondolom, a legfontosabb dolog az volt, hogy ezekben az években komoly szabályváltozások mentek végbe, tehát teljesen új autókat kellett tervezni.”

„2009-ben talán rosszul dolgoztunk… a dupla diffúzorokkal sokakat megfogtak, nem csak minket. A tavalyi évben más történet volt, a kipufogócsomag. Viszont amint rendeztük a dolgainkat, az autó versenyképes volt – a kasztni, és minden más is.”

„Miután a szabályok meglehetősen hasonlóan lesznek idén, valószínűleg – és remélhetőleg – egy kicsit simábban mennek majd a dolgok.”

Paffett hozzátette, nem látja okát annak, a McLaren miért ne szállhatna harcba a futamgyőzelemért már az év első versenyén, Melbourne-ben.

„A 2011-es szezon nagy részében versenyképes autónk volt. A Red Bull egyértelműen tempóelőnyben volt velünk szemben az év során, de a szezon vége felé haladva nagyon keményen hajtottuk őket. Tehát a célunk egyértelműen az, hogy a győzelemért szálljunk harcba Melbourne-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A McLaren már Ausztráliában nyerni akar
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!