Friss hírek

A McLaren már csak Hamiltonra fókuszál

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elhintette, hogy a szezon hátralévő versenyein Lewis Hamilton kapja a nagyobb figyelmet, miután csapattársának, Jenson Buttonnak már csak matematikai esélye van a címvédésre.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elhintette, hogy a szezon hátralévő versenyein Lewis Hamilton kapja a nagyobb figyelmet, miután csapattársának, Jenson Buttonnak már csak matematikai esélye van a címvédésre.

Button aligha lesz világbajnok az idei évben, miután pont nélkül zárta a vasárnapi Koreai Nagydíjat, mellyel 42 pontra nőtt lemaradása az élre álló Fernando Alonsóval szemben, miközben már csak 50 egység kiadó a hátralévő két megmérettetésen.

Hirdetés
 

Hamilton azonban ismét visszatért a vb-címért vívott küzdelembe, miután a második helyen végzett a hétvégi futamon, és 21 pontos lemaradásban várja a szezon hátralévő részét, ami ugyan nem kevés, de az új pontrendszernek köszönhetően még behozható.

Arra a kérdésre, hogy Button beáll-e hátvédnek a hajrában, Whitmarsh a következőket mondta: „Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy el fogunk gondolkodni ezen. Egy csalódást keltő versenyen van túl Jenson, de Lewis egyértelműen harcban van még a bajnoki címért.”

„Matematikailag még nem lehetetlen a címvédés Jenson számára, de nagyon nehéznek tűnik. Hihetetlen nehéz helyzetben van, éppen ezért beszélni fogunk a csapaton belüli taktikáról a jövő hétvégi Brazil Nagydíj előtt.”

Button egyébként a verseny után maga is elmondta, hogy nem sok esélyt lát a címvédésre, így valószínűleg nem lesz nehéz rávenni arra, hogy álljon be csapattársa mögé, és mindenben támogassa a bajnoki címért vívott küzdelemben.

Whitmarsh úgy érzi, ha nem hibáznak, és a következő két versenyre szánt újításaik hozzák azt, amit várnak tőlük, akkor túlszárnyalhatják riválisaikat, és felülkerekedhetnek rajtuk a hajrában.

„Semmi kétségem afelől, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, és ez nagyon jó a Forma-1 számára” – mondta a szakember.

„A Ferrari fantasztikus feltámadást mutatott be az elmúlt versenyeken, aminek köszönhetően most vezeti az egyéni bajnokságot, szóval nem lesz egyszerű megverni őket, ahogy a Red Bull Racinget sem.”

„Most az a dolgunk, hogy minimalizáljuk a hibákat, és folyamatosan fejlesszük az autót. Ha ezt sikerül megtennünk, akkor nem látok okot arra, amiért ne tudnánk megnyerni az idei világbajnokságot.”

A Ferrari már a szezon közepe óta csakis Alonsót támogatja, míg a Red Bull is jelezte, hogy készen áll elgondolkodni azon, hogy kinevezze elsőszámú versenyzőjének Mark Webbert, miután 14 pont a különbség közte, és csapattársa, Sebastian Vettel között, két futammal a szezon vége előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!