A McLaren még a téli tesztek előtt pályára mehet - F1VILÁG.HU

A McLaren még a téli tesztek előtt pályára mehet

HIRDETÉS

A McLaren nem kizárt, hogy még a 2015-ös téli tesztek kezdete előtt ismét pályára viszi Honda motorral szerelt átmeneti autóját.


A McLaren nem kizárt, hogy még a 2015-ös téli tesztek kezdete előtt ismét pályára viszi Honda motorral szerelt átmeneti autóját.

Mindez attól függ, hogy milyen eredménnyel zárulnak azok a vizsgálatok, melyek azt a célt hivatottak szolgálni, hogy kiderüljön, mi okozta azokat az elektronikai problémákat, amik miatt a csapat mindössze három kört tudott csak teljesíteni a kétnapos teszten Abu Dhabiban.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elmondta, hogy az autót most visszaküldik a wokingi főhadiszállásra, ahol egy mélyreható vizsgálat alá vetik, és ha a problémát nem lehet megoldani egyszerűen a futópadin, akkor egy újabb filmes napot elhasználhatnak a rendszerellenőrzésre.

Arra a kérdésre, hogy pályára küldik-e az autót még a jövő évi első tesztprogram előtt, a szakember így felelt: „Most nem, de talán. Meglátjuk, milyen eredményt kapunk a próbapadon, sikerül-e a problémákat a gyárban elhárítani.”

„Egy alap elrendezést hoztunk magunkkal. Nem működött, de nagyon sok dolgot meg lehet oldani a próbapadon. Nem a vezethetőségről vagy a tiszta teljesítményről beszélek, ahhoz egy autó kell a pályán, de még sok rendszerellenőrzést elvégezhetünk a próbapadon Jerez előtt.”

Boullier továbbá azt is elmondta, hogy minden nehézség ellenére mind csapatának, mind a Hondának pozitív volt a kétnapos tesztprogram.

„Való igaz, hogy nem futottunk sokat, de a szervezet egységesebb lett. Mikor nem voltunk a pályán, az autót darabjaira szedtük, sokat tanultunk a folyamatokról, és arról, mit lehet elrontani a jövőben” – magyarázta a szakember.

„Természetesen ez nem az, amit el szerettünk volna érni, hiszen célunk az volt, hogy a lehető legtöbb időt töltsük a pályán, és minden rendszert futtassunk. Nem voltunk elég jók ehhez, de legalább tanultunk dolgokat.”

„Nem számítottunk arra, hogy fejleszteni fogunk bármit is ezen a teszten, csak a rendszert akartuk kipróbálni, így igazából ezt nem értük el, elbuktunk, azonban ez a teszt egy bónusz volt, mert ilyen problémákkal szembesülni Jerezben, komoly hátrányba sodorhatott volna minket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!