A McLaren még hisz a vb-cím megszerzésében

Bár Lewis Hamilton a hétvégi futamot követően elmondta, hogy már csak a csodában bízhat, a McLaren vezetése úgy érzi, még van esélyük a bajnoki cím megszerzésére a szezon utolsó futamának helyet adó Abu Dhabi Nagydíjon.


Bár Lewis Hamilton a hétvégi futamot követően elmondta, hogy már csak a csodában bízhat, a McLaren vezetése úgy érzi, még van esélyük a bajnoki cím megszerzésére a szezon utolsó futamának helyet adó Abu Dhabi Nagydíjon.

Azzal, hogy bajnoki riválisai mögött, csak a negyedik helyen hozta be autóját a hétvégi Brazil Nagydíjon, Hamilton hátránya 24 pont a bajnoki éllovas, Fernando Alonsóval szemben, miközben már csak 25 pont kiadó a szezonzárón.

Mindez azt is jelenti, hogy a McLaren brit versenyzőjének meg kell nyernie az utolsó futamot, és riválisainak csak minimális mennyiségű pontot szabad szerezniük, ha meg akarja nyerni pályafutása második bajnoki címét a Forma-1-ben.

A wokingiak csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban optimistán várja a szezonzárót, és elmondta, hogy véleménye szerint még van esélyük a végső győzelemre.

„Nagyon keményen fogunk hajtani, hogy megnézzük, mit tudunk csinálni” – mondta a brit szakember a riportereknek a Brazil Nagydíjat követően, ahol csapata végérvényesen elvesztette az esélyt arra, hogy megnyerje a konstruktőri bajnoki címet.

Arra a kérdésre, hogy osztja-e Hamilton álláspontját, aki a futam után kijelentette, hogy már csak a csodában bízhat, Whitmarsh így felelt az Autosportnak: „Nem, mert véleményem szerint nem számít csodának, ha a versenyzők vagy autók nem fejeznek be futamot, ugyanis ezek elég gyakran megtörténnek a motorsportban, szóval meglátjuk.”

„Jelen pillanatban, ha Lewis megnyeri az utolsó versenyt, miközben Alonso kiesik, és a többi éllovas nem szerez túl sok pontot, akkor ő fogja megnyerni a bajnokságot. Nagyon kemény, kiélezett küzdelmet láthatunk, és csak az utolsó pillanatokban fog eldőlni, kié lesz a végső győzelem.”

„Fantasztikus a Forma-1 számára, hogy úgy érkezünk meg az utolsó futamra, hogy még négy versenyzőnek van esélye a bajnoki cím megszerzésére.”

“Jelen pillanatban azt lehet mondani, hogy Fernando nagyon erősnek tűnik, de már láttunk olyat, hogy a dolgok az utolsó momentumokban fordulnak rosszra, és hirtelen minden megváltozik.”

„Néha ezek a dolgok ellenünk, néha viszont a javunkra dolgoznak, szóval nagyon keményen kell hajtani, és még bármi megtörténhet. Ilyen a motorsport.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!