A McLaren még nagyon messze van a győzelmektől

Sergio Pérez szerint a McLaren Mercedes Forma-1-es csapata továbbra sem álmodozhat futamgyőzelmekről az idei szezonban.


Sergio Pérez szerint a McLaren Mercedes Forma-1-es csapata továbbra sem álmodozhat futamgyőzelmekről az idei szezonban.

Bár a wokingi gárdánál egyre pontosabban tudják, mik a legfőbb problémák az MP4-28-as versenygéppel, Pérez nem kerget illúziókat, pontosan tudja ugyanis, milyen komoly előrelépésre volna szükség ahhoz, hogy ismét az élmezőnyben harcoljon a McLaren.

Amikor a mexikói tehetséget a minap arról faggatták, véleménye szerint az angol istálló jelenlegi autójából győztes versenygép válhat-e, így felelt: „Azt hiszem, nagyon messze vagyunk ettől. Nagyon komoly fejlesztésekre lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerjünk.”

„Jelenleg körönként 1 másodperccel vagyunk lassabbak, mint az éllovasok – szóval nem vagyunk abban a helyzetben, amelyben lenni szeretnénk. Az ember nem nyer futamot úgy, hogy 1 másodperccel le van maradva.”

Bár a rövid távú jövőt illetően nem túl rózsás a helyzet, Pérez szerint létfontosságú, hogy a McLaren tovább folytassa az idei autó fejlesztését. A 23 esztendős tehetség ezzel együtt persze tudja, a jövő évi modell tervezésére is nagyon oda kell figyelni, hiszen nem engedhetnek meg maguknak még egy ilyen gyenge bajnokságot.

„A maximumot kell nyújtanunk még pár hónapig, egy ponton ugyanis elérkezik az idő, amikor már teljes figyelmünket a 2014-es autónak szenteljük. Nem pocsékolhatunk el még egy évet. Nyerni akarunk, mi egy győztes csapat vagyunk. A prioritás az most, hogy maximalizáljuk az idei szezont, megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni belőle, és aztán előretekintünk a jövő évre.”

Noha a McLaren küszködése egyértelmű, Pérez úgy véli, saját teljesítményével elégedett lehet. Az ifjú pilóta a Saubertől szerződött a patinás angol istállóhoz, ahol Lewis Hamilton helyét vette át.

„Nyilván szerettem volna jobb pozícióban lenni, mint amilyenben most vagyok: jó lett volna futamgyőzelmekért harcolni, de ilyen az élet, ilyen a Forma-1. Semmire sincs garancia” – fogalmazott Pérez.

„Azt hiszem, elégedett lehetek, mert nagyon sokat tanultam. Sokat fejlődtem versenyzőként, szóval ebből a szempontból okom van az elégedettségre. Sokkal jobb versenyző vagyok, mint voltam tavaly ilyenkor, még ha akkor kétszer ennyi pont is állt a nevem mellett.”

„Ha az ember a McLarennél van, sokkal összetettebb versenyzővé válik: pontosan tudja, mi a helyzet a gumikkal, vagy éppen az adott futammal. Tavaly egész jól bántam az abroncsokkal, szóval azt gondoltam, jó vagyok ebben. Amikor megérkeztem a McLarenhez, és kaptam egy teljesen más autót, amit totál másképp kell vezetni, arra eszméltem, hogy nem vagyok olyan jó Jensonhöz [Button] képest, szóval tanulnom kellett, és keményen kellett dolgoznom.”

„És azt hiszem, most teljesen másképp vezetek, mint anno a Saubernél, és mégis jó vagyok a gumikezelésben. Az efféle dolgok manapság nagyon fontosak a sportban.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!