Friss hírek

A McLaren megbízható autót akar a téli tesztekre

A McLaren Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy jobban felkészüljön az új szezonra, mint tette azt tavaly. Az istálló sok mindent másképp csinál, mint a legutóbbi télen, hogy megbízható autóval gurulhasson pályára.

A McLaren Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy jobban felkészüljön az új szezonra, mint tette azt tavaly. Az istálló sok mindent másképp csinál, mint a legutóbbi télen, hogy megbízható autóval gurulhasson pályára.

A wokingi gárda komoly elvárásokkal vágott neki a 2018-as szezonnak, hiszen már nem a Honda, hanem a Renault erőforrásait használta. Az idény ennek ellenére nem úgy alakult, ahogy a csapat szerette volna.

Már az előszezoni teszteken is komoly gondjai voltak a McLarennek, a brit istálló tette meg a legkevesebb kilométert az idénykezdet előtt.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy idén megbízhatóbbak legyenek versenyautóik.

„Nem akarok részleteket elárulni arról, hogy mit is csinálunk másképp a holtszezonban, mint tavaly. De vannak dolgok, amiket másképp csinálunk, hogy jobban felkészüljünk – nemcsak a teljesítményt tekintve, hiszen tavaly rengeteg műszaki gondunk volt a barcelonai teszteken” – mondta a szakember. „Szóval intézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy elkerüljük ezt.”

„Tovább folytatjuk a fejlesztéseket, ahogy az összes csapat, Ausztráliába pedig a teljesítmény tekintetében legelőrehaladottabb állapotú autóval érkezünk, és a megbízhatóságra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

„Az egyik oka annak, hogy lassabban tudtunk javítani a teljesítményen 2018-ban a sok műszaki hiba volt. Legurultunk a kamionról Barcelonában, és ahelyett, hogy rögtön a teljesítményre helyezhettük volna a hangsúlyt, gondjaink voltak – kerékanya-problémák, hűtési gondok. Ilyenkor nem tudsz a teljesítményre összpontosítani, inkább a megbízhatóságra fókuszálsz.”

„A csapat jó munkát végzett, a spanyolországi tesztekről megbízható autóval távoztunk és mindkét versenygépünk pontot szerzett Ausztráliában.”

Bár a Red Bull nagyon elégedetlen volt a Renault-val, és idén már a Honda erőforrásait használja, a McLarennél azt mondják, nekik nincsenek problémáik a francia gyártóval.

„Elégedettek vagyunk a Renault-val. A kihívásokat nem az erőforrással kapcsolatos gondok okozták, hanem a saját problémáink. A Renault 4-5 dobogóval zárta a szezont, nyert néhány futamot is, szóval bízunk abban, hogy jó úton járunk a hosszú távú céljaink elérését illetően.”

A McLaren február 14-én mutatja be 2019-es versenyautóját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!