Toszkán Nagydíj

A McLaren meglepetésre készül az Ausztrál Nagydíjon

Bár sokan teljesen leírták a téli szezonban látottak alapján, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint mindenük megvan ahhoz, hogy meglepetést okozzanak a szezonnyitónak helyet adó Melbourne-ben.


Bár sokan teljesen leírták a téli szezonban látottak alapján, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint mindenük megvan ahhoz, hogy meglepetést okozzanak a szezonnyitónak helyet adó Melbourne-ben.

A wokingi alakulat igen gyengén teljesített a téli teszteken, radikális kinézetű versenygépe nem bizonyult megbízhatónak, így jóval kevesebb kilométert tudott megtenni, mint főbb ellenfelei, ami mindenképpen kihatással lesz az első versenyeire.

Éppen ezért sokan már most leírták őket, ám Whitmarsh úgy érzi, mindenük megvan ahhoz, hogy meglepetést okozzanak Melbourne-ben, ahol a tavalyi évben győzelmet ünnepelhettek.

„Nem véletlenül hívják tesztnek ezt az időszakot, és tesztelni az MP4/26-os modellt, főleg a határait feszegetve illetve azokon túl, nagyon tanulságosnak bizonyult” – mondta a brit szakember.

„Az igazat megvallva, rengeteg nagyon hasznos információt sikerült begyűjtenünk az autóról, a karakterisztikájáról és a gumihasználatáról. Miközben továbbfejlesztettük és finomra hangoltuk a csomagot Melbourne-re, ismét komoly célokat tűztünk ki magunk elé.”

„Szóval azt kellene gondolnom, hogy a teszteken mutatott teljesítményünket fogja tükrözni, amit Ausztráliában is mutatunk? Nem. Azt kellene gondolnom, hogy favoritként utazunk a hétvégére? Sajnos nem. Azonban érezhetem azt, hogy van bennünk elég erő ahhoz, hogy meglephessünk egyeseket és versenyképesek legyünk? Abszolút igen.”

A McLaren versenyzői szintén optimisták, sőt a tavalyi futam győztese, Jenson Button azt sem zárja ki, hogy ismét a dobogó legmagasabb fokáért harcolhat, zsinórban harmadszor.

„Az Albert Park fekszik nekem: az elmúlt két évben győzedelmeskedtem a helyszínen” – mondta a brit pilóta. „Egy remek versenypálya, mindig izgalmas és kiszámíthatatlan versenyeknek ad otthont.”

„Azt gondolom, hogy egyelőre még nem alakult ki az erősorrend, lehetnek meglepetések, ráadásul az új gumik is komoly izgalmakat hozhatnak, a különböző taktikák pedig kiszámíthatatlanná teszik majd a versenyhétvégét.”

„Folyton azt kérdezik tőlem, hogy meg tudom-e nyerni zsinórban harmadik versenyemet Melbourne-ben. Ami a papírformát illeti, erre nem sok esély van, de igazából ki tudja? Ezt a lehetőséget sem zárhatom ki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS